NELA
- rozetka, tricolor
- Wiek - około 6 miesięcy
- nr adopcyjny: 2670
- do adopcji TYLKO z Dove
#Historia zwierzęcia, przebyte choroby : Świnka odebrana interwencyjnie od młodej osoby, która z pewnym zdziwieniem przyjmowała coraz to nowe potomstwo od swoich świnek. Doczekała się dużej 40-sto świnkowej rodziny, zanim stwierdziła, że ją to przerasta.
# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo-Bydgoszcz/katiusha
# informacje dot. adopcji zwierzęcia - [b]URATOWANA[/b]
# Informacje dot. diety: Cavia Complete; Burgess, Selective, Trovet, sianko, zioła, sieczka, namiętnie i w każdej ilości: trawa, mniszek, krwawnik, lucerna i inne świeże zioła, z owoców jabłka i arbuz, pije z poidła.
# kontakt do osoby decyzyjnej - katiusha PW (wiadomość prywatna) lub biokacha@o2.pl lub 509331505
# Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: A tak mnie coś naszło..
Prosiaczka słodka, ruchliwa, gadatliwa, ciekawska. Wobec innych świnek nieco bojowa niestety. Miała ciężki start życiowy i dołożyła się do tego natura aguta.Wydawana do innych samiczek dwukrotnie do mnie wracała, gdyż szaleńczo walczyła o zdominowanie nowej koleżanki. Dlatego do adopcji wyłącznie z jedną z moich tymczasek, z którymi jest w jednej klatce i się dogadują, albo do samca kastrata. Wobec ludzi przyjazna, głaskana opowiada coś po swojemu cichutko.
Oto piękna dama:

Tu jeszcze z siostrami Józią i Felą:

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.