wybaczcie, są tak uroczy, że nie mogę przestać im cykać fotek

Ivory aka biała łajza, wrzaskun, ciekawska świnia, ty łobuzie! (niepotrzebne skreślić)
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnia odebrana z mini zoo pod Elblągiem. W mini zoo mieszkała wraz ze szczurami i królikami. W związku z tym zostało przeprowadzone badanie krwi na obecność pierwotniaka e.cuniculi. Wynik okazał się ujemny. Jednak zapobiegawczo 21 dni świnka dostaje Fenbendazol + probiotyk.
#opis świniaka: Ivory mieszka u mnie prawie miesiąc (i miesiąc temu powinnam założyć jej wątek, heh). jest przecudowną kolankową świnką, tuli się do człowieka, gada jak najęta, terkocze przy głaskaniu, jest strasznie ciekawska świata, wszędzie wetknie swojego ryjka. lubi sobie pogadać i powrzeszczeć a na pociechę wyciąga giczki jak żaba

więc gdzie tkwi haczyk? ta mała bzdziągwa źle reaguje na inne świnki, szczęka zębami i się kłóci, dlatego, prócz podawania antybiotyku, staram się resocjalizować i znaleźć jej towarzycho (przy współpracy z Joanką). będę informować o dalszych postępach. a na razie proszę podziwiać tą słodką małpę na zdjęciach:

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - marcelka, Toruń
# informacje dotyczące diety: wszystkożerna (aczkolwiek pietruszka jest w ścisłej czołówce)

# kontakt do osoby decyzyjnej – marcelka PW (wiadomość prywatna) lub krzemiska.marcelina@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Joanka stanęła nade mną z biczem i pogoniła

Edit 29.08.16r: Mała ptysia wkońcu znalazła swoją bratnią świńską duszyczkę w postaci Cykusia. Są bardzo zgodni, bo ta mała łajza trzyma go pod butem. Reszta charakterku tej panny pozostała bez zmian. Widać, że jest szczęśliwsza w towarzystwie

aka Najfajnieszy prosiak Ever, kochany papeć, leżankowy artysta
poprzedni wątek świnki: http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic.php?f=12&t=6164
#opis świniaka: Cykuś przyjechał do mnie we wtorek jako partner dla Ivory, której niestety nie dało się zresocjalizować z moimi świnkami. Z miejsca się w niej zakochał i ten stan mu się utrzymuje. Jak tylko wyjmę Ivory na głaski od razu pokwikuje za nią i jej poszukuje

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - marcelka, Toruń
# informacje dotyczące diety: wszystkożerny

# kontakt do osoby decyzyjnej – marcelka PW (wiadomość prywatna) lub krzemiska.marcelina@gmail.com
Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.