- imię świnki - Józia,
- wiek świnki - ok 14 miesięcy,
- płeć świnki - samica,
- adopcyjny nr świnki - 2934,
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Bydgoszcz, Iza
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - brak oka, w domu tymczasowym urodziła maluchy; jej historia tutaj: http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic.php?f=11&t=6663 i tu http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =11&t=6926
- informacje dot. diety - Cavia Nature, sianko od Pana Roberta, warzywa i zioła bardzo chętnie, jedynie pomidorem gardzi,
- stan adopcji - wstępna rezerwacja,
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem z Rutą, do domu bez innych zwierząt i małych dzieci,
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW lub iza1004@op.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Ja sama

- imię świnki - Ruta,
- wiek świnki - ur. 18 I 2017,
- płeć świnki - samica,
- adopcyjny nr świnki - 3252,
- miejscowość, w której przebywa zwierzę, oraz u kogo - Bydgoszcz, Iza
- historię zwierzęcia, przebyte choroby - pasożytki wybite, mała jest zdrowa; państwo kupili świnkę-kinderniespodziankę, maluchy trafiły pod opiekę SPŚM,
- informacje dot. diety - Cavia Nature, sianko od Pana Roberta, warzywa i zioła bardzo chętnie, jedynie pomidorem gardzi,
- stan adopcji - wstępna rezerwacja,
- wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji razem z Józią; do domu bez innych zwierząt i małych dzieci,
- kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę - PW lub iza1004@op.pl
- informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Ja sama
Józia - dama po przejściach. Wyrwana z koszmaru uczy się żyć na nowo i smakować szczęścia. Ze względu na wyjątkowo traumatyczne przeżycia, które wpłynęły na jej psychikę, poprzednie próby łączenia z innymi świnkami się nie powiodły. Aż tu pewnego dnia pojawiła się wiadomość o maleńkiej Rutce dopiero oddzielonej od mamy. Nie miałam wątpliwości, że to dla Józi duża szansa. Jak tylko Rutka pozbyła się pasożytów z futerka, od razu zaczęliśmy łączenie. Rutka pokochała Józię od pierwszego momentu, choć Jóźka początkowo była nieco patologiczną mamą, a dziecko dość często dostawało w skórę

Uwaga, ze względu na wcześniejsze przejścia Józi, chcę zapewnić jej cichy, całkowicie spokojny dom, stąd szczególne wymagania adopcyjne.
UWAGA! Dom Tymczasowy – jako osoba najlepiej znająca świnkę, jej charakter, zwyczaje i potrzeby – zastrzega sobie prawo do wyboru przyszłego domu oraz odrzucenia ewentualnych kandydatów, jeśli uzna, że nie spełnili oni postawionych wymagań lub nie budzą zaufania.