Moje kochane świnki (po)morskie..

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Re: Moje kochane świnki (po)morskie..

Post autor: Beatrice »

Współczuję serdecznie...Taki sympatyczny świniaczek! :cry:
pOPATRZ Reniu na to co się stało z tej strony,że on nie cierpi,dopełnił stadka po tamtej stronie i wraz z nimi,na bank (!) kiedyś wybiegnie z wszystkimi na spotkanie z Tobą.Dlatego ja teraz nie zapalam świeczki tylko wysyłam Biszkopcikowi całusy do nieba! :buzki: :buzki: :buzki: Na pewno o wszystkim wie!
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Jeszcze nie umiem tak o tym myśleć i tak się pocieszać.. Wiedziałam, że zabieg to ryzyko. Jak każdy zabieg u świnki. Spodziewałam się komplikacji- ale nie takich. On był w świetnej formie jak na okoliczności, wyniki krwi niemal idealne. Miało być zupełnie inaczej- ten zabieg mógł być naszą ostatnią prostą w kierunku zdrowienia. Ale stało się, tak jak się stało.. Wszystko jednak co się dzieje ma jakieś wytłumaczenie.. Może rzeczywiście w ten sposób uniknął cierpienia, które go czekało? Nie wiem i chyba już nie chcę wiedzieć.
Wrócił do domu.. Tylko szkoda, że w pudełku :( ..
Muszę mieć trochę czasu, by wrócić do normalności po tym wszystkim.
Reszta świń w miarę się trzyma. Artu i Tamu nadal w kołnierzach- przez te utykające się w kieszonkach okołozębowych włosy i stany zapalne dziąseł - muszą chodzić w kołnierzach. Wyobrażacie sobie dwie świnie w jednej klatce i obie w kołnierzach?
Przez pierwszy dzień było istne szaleństwo, Tamu wystraszony tym, co go w szyi obejmuje uciekał na oślep i odbijał się od ścianek klatki.
Teraz już jest spoko i nadal tak jak wcześniej leżą w jednym legowisku. Próbują trochę podjadać, zwłaszcza miękkie warzywka typu jabłko i cukinia.
Obaj byli na Tolfedynie, teraz dostają enteroferment, Hepatiale, pastę odkłaczającą, Artu Espumisan. Powinien dostawać kroplówki z Ornipuralu, ale tylko raz udało mi się podać. On jest raki chudy..
Ore jakby lepiej- jemu kroplówki z Ornipuralu służą. Możliwe, że to złamanie formy było wynikiem problemów z wątrobą.
Po ostatniej korekcie, kroplówkach i lekach odzyskuje apetyt, mam nadzieję, że ta poprawa jest trwała. Jeśli nie- będziemy pobierać krew do badań.
Artu i Tamu
Obrazek
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Biedaki. Ale calkiem im elegancko w tych kołnierzach.
Trzymam za zdrówko.
boe22

Post autor: boe22 »

Przechodzę właśnie przez to samo, więc tym bardziej rozumiem.. :pocieszacz:
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Trzymamy kciuki za zdrówko chłopaków. Pamiętaj, że cały czas mają odłożony swój "fundusz" leczniczy!
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Jakie Pani ma śliczne te świneczki, szkoda, że takie chrowitki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Śliczne rzeczywiście!Za zdrówko! :fingerscrossed: :fingerscrossed:
A ja te "bajery" o życiu po życiu to z racji doświadczeń...
Trzymajcie się mocno,całujemy! :buzki:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Fakt, mam chorowitki. Prawda jest taka, że jak ma się dużo świnek, to większa szansa, że z którąś coś się zadzieje.
Aktualnie chorują mi trzy z dziewięciu. Jakby tego było mało- wczoraj miałam załatwić jedną sprawę w pewnej firmie, po drodze zaszłam do zoologa po jedzenie dla ryb... i wyszłam ze świnką. Ledwo dychającą.. Dali mi go za darmo. I zamiast załatwiać sprawy gnałam do domu by się nim zająć. Mam nadzieję, że wyżyje.. Przewód pokarmowy zupełnie pusty, pewnie nie nakarmili zwierzaków na weekend, albo już wcześniej coś się działo. Aktualnie jest na kroplówkach, antybiotyku, espumisanie, ręcznym karmieniu i dużych dawkach wit C, bo tylne nóżki są z niedowładem. Nie trzyma temperatury, więc leży przy termoforku. Dziś jest nieco lepiej niż wczoraj , bo zaczyna trochę pełzać..

Ewa - pamiętam. Zbieram paragony :redface:
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
boe22

Post autor: boe22 »

:shock: Matko z córką.....
Nic tylko trzymać :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: Może przy nowym, dobrym i odpowiedzialnym opiekunie jeszcze odbije od dna...Trzymamy całym stadem.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Ileż takich maluchów nie przeżywa.
@Silje :fingerscrossed: za wszystkich twoich
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ