- wiek -ok. 1 roku na 07.2017
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 3478
- stan adopcyjny: w DS
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka odebrana w Olsztynie od pani, która przygarnia zwierzęta z olx. Razem z Podobniakiem przyjechało do mnie w różnym stanie, 3 świnki.
Podbniak miał pasażerów na gapę w postaci wszołów.
Świnka oswojona, nie boi się. Bardzo sympatyczny pan proś. Ze względu na lokatorów w futrze nie próbowałam zapoznawać go z którym z klatek obok. Podobniak jest świnką gładkowłosą, ma tylko 2 rozety na wysokości "pasa". Nie spotkałam się wcześniej z takim futerkiem.
Skąd imię? otóż nie ma co ukrywać, że podobny jest do Gabrysia (u mnie na dt) i Ślepka (dt DanBei). W związku z czym wywnioskowałyśmy z DanBeą, że to na pewno jakaś liczna, rozsiana po Polsce rodzina

EGON

- wiek -UR.21.08.2017
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 3637
- stan adopcyjny: w DS
# historia zwierzęcia, przebyte choroby - urodzony w dt jako jeden z czwórki rodzeństwa. Oto wątek mamy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 97#p448997
i poprzedni wątek z bratem http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =99&t=7975
Młodzieniaszek żywotny, rozruszał trochę Podobniaka. Niby chojraczy do starszego kumpla, ale jak się czegoś przelęknie, to biegnie się za niego schować.
Cudny duet, nic tylko się zakochać

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: jedzenie w fazie prób

# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów