Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Dropsio

Re: Suchy pokarm

Post autor: Dropsio »

Teraz jest Greenwods w promocji, wychodzi 11 coś za kilogram. Cena b.dobra, tylko minusem jest to, że od razu 4 kg, tak więc jak ktoś nie wie, czy proś lubi, to kiepsko ;)
elivevaa

Post autor: elivevaa »

Moje nie chciały jeść karmy Cavia Natura Re-Balance, musiałam iść i kupić normalne CN i tak jak wspomniałam tą karmą się zajadają :D Świnki to w ogóle wybredne stworzenia :lol:
Assia_B

Post autor: Assia_B »

U mnie Cavia Nature to jak narazie najlepsza karma - znika wszystko z miseczki. Zaczynałam od taniej karmy w wiaderku, bo taką dostałam ze świnką po zabraniu go od ludzi, którzy go nie chcieli, ale szybko zauważyłam, że ani zdrowa, ani smaczna dla Pieszczocha... Potem była Versale Laga Crispy Muesli, niby ok, ale nie zjadana do końca, a CN to strzał w 10 :)
Hahnoto

Post autor: Hahnoto »

JR Farm uczta dla świnek i Greenwoods przetestowane i obie smakują :)
Majka745

Re: Wybór granulatu.

Post autor: Majka745 »

Zapomniałam napisać, ale w piątek w końcu dotarła do mnie paczka z zooplus'a. I muszę powiedzieć, że martuś naprawdę dobrze mi doradziłaś :ok: świnkom granulat bardzo zasmakował, mieszam im z poprzednią karmą, ale zauważyłam, że tylko Greenwoods jedzą, a Vitapol zostawiają, chyba z nim zostanę :( , bo już im nie smakuje.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

To super ;) Świnki są mądre i jedzą teraz bardziej wartościową karmę ;) Moje testowały dzisiaj selective (http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... eme/152426) i też im przypadł do gustu.
Obrazek
Majka745

Może kiedyś wypróbujemy... :świnka1: :świnka2:
Majka745

Re: Która sucha karma najlepsza ?

Ja od niedawna karmię świnki karmą Greenwoods. Mam wybredne prosiaki, a ten granulat smakuje im najlepiej. Wcześniej kupowałam różne karmy, w większości z Vitapolu. Zotało mi go jeszcze więc mieszam Vitapol z Greenwoodsem, ale świnki wybierają raczej Greenwoods, Vitapol prawie w 100% zostaje w misce, a ze co jakiś czas trzeba zmienić karmę na świeżą, czyli vitapol, przynajmniej większość ląduje w śmieciach :(
tosiulek2014, JR Farm Uczta dla koszataniczek jest dla koszatniczek i nie rozumiem czemu karmisz nią świnki, :think: inne potrzeby, odnośnie właściwości karmy mają świnki, a inne koszatniczki, karmy dla nich mogą też zawierać rzeczy, których świnki nie powinny jeść.

Polecam Greenwoods w 100%. Oto link, masz tam napisane wszystko o tym granulacie.
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... ska/302396
Rusty

Post autor: Rusty »

Versele-Laga Complete Cavia Elderberry + Timothy

Nowy pokarm firmy Versele-Laga.
Karmimy nim od około miesiąca. Nasze świnki nie są fankami suchego, jedzą ten pokarm jak każdy inny, jednak jest on chętniej pobierany od "warzywnej" Versele-Laga Cavia Complete. Ten pokarm nazywamy "owocowym" ;)

Zawiera 4% owoców z czarnego bzu i 7% tymotki

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Majka745

Ja od jakiegoś miesiąca karmię świnki Karmą Greenwoods. Kupiłam właśnie tą w promocji, wychodziło 11,45zł/kg (a były 4kg.) i też nie wiedziałam czy im zasmakuje, ale odziwo moi chłopcy są nią zachwyceni ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”