Oddzielanie młodych
Regulamin forum
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Regulamin forum
1. Przed utworzeniem nowego tematu sprawdź przy pomocy wyszukiwarki czy temat był już poruszany na forum - jeśli temat już istnieje postaraj się kontynuować wątek
2. Określ rzeczowo tytuł nowego wątku - tematy w stylu: "Pomocy !!!", "Mam problem ..." utrudniają innym użytkownikom korzystanie z forum
3. Do bezpośredniego kontaktu z innymi użytkownikami używaj skrzynki prywatnych wiadomości, ewentualnie shotbox'a.
Oddzielanie młodych
Witam mam takie pytanko. Moja świnka urodziła, młode są w wieku około 1 miesiąc. Jeden z młodych to samiec i jak zabieram go od matki to piska (szkoda mi go). Co zrobić?
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Oddzielanie młodych
Nieważne że piszczy już czas go oddzielić
Czemu świnka była w ciąży?
Czemu świnka była w ciąży?
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
A co planujesz z maluchami? Ile się urodziło?
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Bakas, a czy ty niedawno nie szukałeś przypadkiem towarzysza do samicy?

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

Szukałem towarzyszki więc dokupiłem i była z niespodzianką. a pisałem chyba do krzemyka bo pisało na stronie że do adopcji do innej świnki (ale nie pisało do jakiej płci) dlatego pytałem się czy jest wykastrowany. urodziły się 2, jedna samiczka i samiec. samiczkę zostawiam sobie, a samca muszę oddam.
Mam klatkę 120 powinna starczyć na 3 świnki?
Mam klatkę 120 powinna starczyć na 3 świnki?
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Na trzy jest idealnie.... Samca musisz oddać... Tylko gdzie?
Już taki chłopak się zgłosił on ma już jedną świnkę(samca) ale musi on kupić większą klatkę.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Kontakt:
Zanim mu wydasz świnkę, sprawdź czy na pewno ma samca, żeby zaraz więcej maluchów nie było.....bakas pisze:Już taki chłopak się zgłosił on ma już jedną świnkę(samca) ale musi on kupić większą klatkę.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Bo będzie kolejna niespodzianka. I oddziel szybko samca od matki bo jeszcze ją z "pamiątką"po sobie zostawiCynthia pisze:Zanim mu wydasz świnkę, sprawdź czy na pewno ma samca, żeby zaraz więcej maluchów nie było.....bakas pisze:Już taki chłopak się zgłosił on ma już jedną świnkę(samca) ale musi on kupić większą klatkę.

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM