Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: effcien »

Ktoś wypowie się o Meister Lampe Biopłatki dla gryzoni? Zachęcająca ilość włókna i cena nie taka tragiczna.

A co do CC, to ja dzisiaj kupiłam i faktycznie trochę inaczej wygląda i moje świnie niezbyt chętnie jedzą, a szkoda, bo starą wersję uwielbiały i nawet miał z misek wylizywały.
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Nazywają się po polsku biopłatki, ale w rzeczywistości jest to gruby granulat, podobny do tego, jaki znajduje się w karmach JR farm. Skład dobry, tylko większość świnek nie chce ich jeść.
Awatar użytkownika
effcien
Kontakt:

Dziękuję za odzew, w takim razie nie będę zamawiać. Przepatruję Internet w poszukiwaniu nowych inspiracji żywieniowych, bo moje księżniczki zrobiły się ostatnio wybredne. :roll:
Honorata

Post autor: Honorata »

Nie znalazłam opinii o Versele Laga Crispy Pellets. I Chyba rzadko o niej piszecie. Co sądzicie?
pigeon.queen

Post autor: pigeon.queen »

Raz kupiłam tą Versele Lagę Crispy i szczerze powiem, że moje niezbyt za nią przepadają. Zdecydowanie bardziej wolną Cavia Nature albo Cavia Complete :)
Ogólnie wg mnie tamta karma jakaś dziwna jest :D, moje świnki chyba też tak uważają, bo dziubnęły tylko troszceczke i zostawiły :<
Awatar użytkownika
effcien
Kontakt:

Crispy Pellets ma dobry skład, ale te pelleciki są bardzo małe i cienkie. Moje w ogóle nie chciały jeść tej karmy.
lubię

Post autor: lubię »

U mnie też całkowita ignorancja pelletu z Crispy. Może to przez ten dziwny, kwaśnawy zapach? :think:
pigeon.queen

Post autor: pigeon.queen »

U mnie świnki skosztowały i zostawiły jakby to była karma Vitapolu :)
Widocznie świnki wolą sobie chrupać większe kawałki
Awatar użytkownika
effcien
Kontakt:

Tak sobie myślę, że może warto zaktualizować pierwszy post? Dopisać do listy te karmy, o których była mowa na dalszych stronach wątku, zaktualizować zdjęcia przy tych, które są itd., itp. Mogę zająć się tym, wkleić w tym wątku, a potem któryś moderatorów zaktualizuje pierwszy post. Co Szanowna Moderacja na to? :102:
Awatar użytkownika
effcien
Kontakt:

Vitakraft emotion professional prebiotic dla świnek morskich ma skrobię w składzie. Dobra czy zła dla świnkowego brzuszka? Ja jestem negatywnie nastawiona, ale nie mam żadnych racjonalnych argumentów - intuicyjnie wydaje mi się, że jest niekorzystna. Co ciekawe Vitakraft emotion professional prebiotic for kids dla świnek morskich nie ma w składzie skrobi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”