Suchy pokarm

Czyli co powinna, a czego nie może jeść świnka morska

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Suchy pokarm

Post autor: kimera »

CC - Cavia Complete
CN - Cavia Nature
VL - firma Versele Laga
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

ninja332 pisze:Witam wszystkich aktywnych na forum
Jestem tu nowa, trochę poczytałam, ale nie sposób przeczytać wszystkiego :D We wtorek jadę po swoją wyczekaną miesięczną świnkę. To będzie mój pierwszy świniaczek, odbieram go z hodowli w Poznaniu. Nie kupowałam jeszcze żadnej karmy dla niego, bo mam nadzieję, że pani od której kupuję ZACa powie mi jaką karmę on najbardziej lubi. Proszę, abyście mi wytłumaczyli co oznaczają skróty karm, np: CC
Pozdrawiam wszystkich aktywnych forumowiczów.
ZAC? Czyżby z Hanaville... ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Farizah

Post autor: Farizah »

Dzima pisze:U mnie na pierwszym miejscu jest VL CN Re-balance (bo ma mniej kukurydzy i mniej "żwiru" zostaje w misce), drugie miejsce zwykła CN, trzecie CC, a czwarte typu "da się zjeść, ale lepiej daj co innego" Beaphar Nature.
U mnie też Re-balance na pierwszym miejscu. Ostatnio zauważyłam Brit i kupię, zobaczę co będzie...
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

To daj znać jak jedzą, bo też się na nią czaję
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
ninja332

Post autor: ninja332 »

ZAC? Czyżby z Hanaville... ;)[/quote]
Tak, dokładnie z Hanaville.

Kimera, dziękuję za wyjaśnienie mi skrótów.
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

Brit Animals Guinea Pig - super karma- pierwsza po CN któa jedzą moje 4 dziewczyny!!! :yahoo: Nawet lepsza, bo zjadaja w całości, wszystko z miseczki, CN wybierają.Wreszcie znalazłam alternatywę dla CN- JEDYNY MINUS- DROGA :(
Polecam :like:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

A próbował ktoś już Beaphar Nature? Zastanawiam się, czy to przypadkiem nie takie wielkie granule jak Grainless, brałabym na spróbowanie, ale boję się, że prośki mogą się nie skusić...
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Granulki w Beaphar Nature są gładkie i dość duże. Świnki nie przepadają za nimi. Podejrzewam, że z powodu konsystencji, a nie wielkości, bo Brit jest zbliżony wielkością, a świnki ją uwielbiają. Brit ma granulki podobne do Cavii Complete, chropowate i kruche.
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Dziękuję :)
trusia

Post autor: trusia »

twojawiernafanka pisze:A próbował ktoś już Beaphar Nature? Zastanawiam się, czy to przypadkiem nie takie wielkie granule jak Grainless, brałabym na spróbowanie, ale boję się, że prośki mogą się nie skusić...
Ja kupiłam bo wyszla mi o ponad 30 zl taniej za 4 kg jak CC. Zobaczymy, na razie znika bez wiekszych problemow. swinie biora w pyszczek uciekaja w inne miejsce i chrupia. mimo duzej wielkosci sa bardzo latwo kruszace sie i swinie nie maja wiekszych problemow z pochlanianiem jej. jesli chcesz sprobowac popros w zoologu o probki. beda mieli bo to nowy produkt i probki zostaly wyprodukowane (sama dostalam w zoologu i dlatego sie ta karma zainteresowalam)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Żywienie”