Mysza, Winyl i Zołza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Karola

Re: Karinka i Karmelcia

Post autor: Karola »

ANYA pisze:Nigdy nie wpadlam na to zeby dac swiniom skorke od arbuza :think: zawsze mi sie wydawalo, ze po tym moga miec wzdecia...
Nac od marchwi u nad schodzi w tempie blyskawicznym. Moje swinie lubia slodkie, ale one pozeraja doslownie wszystko.
Nasz poprzedni proś wolał skórkę od miąszu, a też był wszystkożernym grubasem :lol:
Nowi panowie na początku kręcili nosem na truskawki i szypułki, teraz zjedzą i to i to w sumie :like:
Val

Post autor: Val »

My mamy faceta na bazarku przy Włościańskiej - nawet się orientuje, co świnki mogą jeść, a czego nie ;) Też odkłada dla nas zielsko.
Liście rzodkiewki i nać marchwi rządzą :)
Awatar użytkownika
Kropcia
Miejscowość: Pruszków
Kontakt:

Post autor: Kropcia »

Z cyklu: Cavius nakolankovcus ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Zdaje się że kolejne prosiaki są naprawdę szczęśliwe :-) :buzki:
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Nie zawsze- cierpią katusze przy wyjmowaniu ich :szczerbaty: Ale ogólnie tak, wydają się być zadowolone w swoim świńskim żywocie ^^
TM Karinka (4.01.17), Karmelka (2.12.18), Lukrecja (12.09.19), Pistacja (1.12.20), Pchełka (25.07.21)
sempreverde

Post autor: sempreverde »

To cavius-plaszczakus! :lol:

Świnki nie zawsze mają rozumki i wiedzą, że po okropnym wyciąganiu następuje świetne kolankowanie...
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Dziś miały kolankowanie, ale do czasu aż im się ogór pod pyszczkiem skończył. Potem moje kolanka były już be i trzeba było spadać :D One to mają zmienne humorki :D
Szejron

Post autor: Szejron »

Słodkie mordki :love: Moi panowie pozdrawiają panie :)
Chmurek
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: Chmurek »

Kropcia pisze:Dziś miały kolankowanie, ale do czasu aż im się ogór pod pyszczkiem skończył. Potem moje kolanka były już be i trzeba było spadać :D One to mają zmienne humorki :D
To wcale nie zmienne humorki,a cwane bestie. Skończył się ogór? To spadamy! :twisted:

Moje spacerują po wybiegu do czasu kiedy znajdą wszystkie smakołyki lub się najedzą później wszelkie spacerowanie i zwiedzanie jest be.
Psotka i Chomiś - moje prośki --> http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4674 : )
Awatar użytkownika
Kropcia
Kontakt:

Karmela wczoraj pokazała swoją miłość do jedzenia. Siadłam sobie na podłodze, nogi im wpakowałam na wybieg na prosto, rozłożyłam na nich ręcznik, a na ręczniku rozłożyłam kawałki "łodyżki" brokuła i kalarepy. Karinka podchodziła, skubała, a Karmelka kiedy stwierdziła, że już nie dosięgnie z dołu, wlazła na kolana i jadła. Dała się przy tym głaskać. Karinka jak tak raz zrobiła to płoszyła się przed dotykiem. Ale nie zmienia to faktu, że wcześniej sama siedziała na kolanach i podjadała z ręki i było fajnie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”