Serduszek oraz Ted&George-DS [T-ń]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
katarzynek

Re: Serduszek oraz Ted&George-DS [T-ń]

Post autor: katarzynek »

Wczoraj byliśmy na kontroli z Tadeuszem. Wszystko pięknie zagojone, świnka zupełnie zdrowa :like:

Mój weterynarz był pod wrażeniem, pytał kto tak ładnie robi zabiegi w Poznaniu ;) a to niestety nie w Poznaniu. Proszę przekazać gratulacje poprzedniej pani doktor, za tak dobrze przeprowadzony zabieg.

W sobotę (boże to już jutro.....) wielki dzień - łączymy. Bardzo proszę o kciuki, bo jestem oczywiście cała w stresie, że jednak miłość pryśnie, poza tym to moje pierwsze łączenie. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i będę miała dwie szczęśliwe świnki ;)
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Post autor: Joanka »

A pewnie, że przekażę :102:
A łączeniem się nie martw, będzie dobrze :fingerscrossed: ale jestem ciekawa, co tam się będzie działo... juz żałuję, że tego nie będę widzieć :roll:
DS:Dora i Boguś[*]Biolchema,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Michaela, Rocky i Balboa
katiusha

Post autor: katiusha »

Kciuków dam maksymalnie! :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
katarzynek

Wieści z placu boju ;) Łączenia w zasadzie nie było :D poganiali się z kwadrans, po czym siedli do miski i zgodnie zajadali a następnie udali się na drzemkę. Po ok 2h zapakowałam towarzystwo do jednej klatki, troszkę turkotania i spokój. Od razu się przekonałam, że druga świnka świetnie robi na apetyt - Halinka nie znosi koperku, ale wczoraj wyrywała go Tadziowi prosto z pyska :roll:
Dzisiaj za to od rana prawdziwa orgia....co kwadrans dosłownie... Martwię się trochę, bo Halinka piszczy czasami dość głośno.
Nie wiem czy powinnam jakoś reagować? Sama też go zaczepia, czyści mu futerko, kładzie się koło niego. Sama nie wiem.
Agresji nie ma żadnej i są też dłuższe chwile, że sobie spokojnie jedzą czy odpoczywają.Wzięłam jutro urlop specjalnie, żeby ich obserwować.
Postaram się jakieś zdjęcia zrobić świeżo upieczonym małżonkom jak się trochę uspokoją ;)
katarzynek

Dzisiaj już panuje pełna zgoda :) śpią razem na pięterku klatki, nie m kłótni przy jedzeniu i Tadzio już tak nie molestuje Halinki. Bardziej się bawią ze sobą i od rana co chwila popcorning :)

Myślę, że to była bardzo dobra decyzja o kastracji - Tadek ma towarzystwo, widać że jest zrelaksowany i dobrze mu z żoną. Zresztą obie świnki się lepiej zachowują, gadają coś do siebie, gruchają, zaczepiają. Nie nudzą się ;)

Na razie udało mi się zrobić tylko jedną fotkę, bez poruszania, ale jeszcze spróbuję ;)

Obrazek
katiusha

Post autor: katiusha »

No i prawdziwy happy end! :love: :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”