Maja ( REZ )i Maciuś [*]- Zambrów

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

piju

Re: Maja i Maciuś [*]- Zambrów

Post autor: piju »

Ojej... :pocieszacz:
Dla Maciusia :candle:
sempreverde

Post autor: sempreverde »

Basiu czy Maja zostaje u Ciebie? Może ją zarezerwuj? Bo dużo osób pyta o starsze samiczki do adopcji do koleżanki.
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Nasz Mufi miał zamieszkać ze świnką koleżanki...w uwagi na będące u niej cysty i dużą samotność Mufiego przeprowadzono operację, gdy cysty były jest jeszcze małe...nie przeżyła... I też zawsze będę o tym myśleć...ale pamiętaj... gdybyś tego nie zrobiła i rozdzieliła świnki, to Maja też miałaby problem z odnalezieniem się w nowym stadzie i wtedy żałowałabyś, że nie zaryzykowałaś... Nie wydajemy wyroków...wyciągamy serce na dłoni aby było im jak najlepiej...
Trzymam kciuki żeby Majeczka się odnalazła
jax

Post autor: jax »

Basiu, bardzo mi przykro... Zrobiłaś to, co miało być dla Niego najlepsze. Gdybyś tego nie zrobiła i coś by się zdarzyło, to też miałabyś wyrzuty sumienia. Chciałaś Mu pomóc, sprawić , by Jego życie wreszcie było takie, jakie powinno być od samego początku. Zdaję sobie sprawę, że to Cię nie pocieszy, ale masz wsparcie tych wszystkich, którym los Maciusia i innych świnek nie jest obojętny. Dałaś Mu piękne życie i to powinno być najważniejsze.

Dla Maciusia :swieca:
basia M
Miejscowość: zambrow
Kontakt:

Post autor: basia M »

Sempre , nie wiem .
Na razie ją obserwuję . jest bardzo wycofana, to nie ta świnka co wcześniej . mam nadzieję , że otworzy się i pokocha którąś z moich. Podobną sytuację miałam kiedyś z Elą ( starsza samiczka poszła do adopcji z Miśką . myślałam , że nikt jej nie zechce , a tu dwa dni po założeniy wątku już była rezerwacja ) . Dlatego Majka poczeka u mnie i zobaczę co się zdarzy . nie poganiam losu

wczoraj zrobiłam sekcję Maciusiowi , nic nie wyszło . wszystko było w porządku . wiec tak sobie pomyślałam , że może to stres ?
może po prostu po zabiegu , po wybudzeniu poczuł się samotny i opuszczony ? bo normalnie się wybudził, ale na mnie musiał poczekać 2-3 godziny . praca :glowawmur:
Szejron

Post autor: Szejron »

Basiu, bardzo mi przykro z powodu Maciusia :(
basia M
Kontakt:

Minął tydzień ,odkąd Maciuś umarł . przeleciało ...

Majka przeżyła jego odejście .był moment , że zaczęłam się poważnie bać o nią . Mniej więcej od piątku zauważyłam zmianę.
Teraz jest super , do jedzenia jest pierwsza . pokłada się obok mojej Teli . najlepsze jest to , że teraz sama daje się głaskać , nosek do góry i broda do miziania :jupi: . och , jaka ona wtedy śliczna :love: :love: :love: Marzy mi się , aby już miała szczęśliwy i kochający domek . Myślę , że jakby znalazła się jakaś spokojna dama ( i może być w każdym wieku ) Majeczka będzie wspaniałą i mądrą towarzyszką do wszystkiego
Po raz kolejny potwierdziła się teoria , że stado jest najlepsze na świnkowe traumy . Człek nie jest w stanie tak zadziałać - szybko i skutecznie .

Generalnie podsumowując , polecam Majeczkę jak najbardziej , to piękna i mądra dziewczyna !!!
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

Jest pierwsze , bardzo poważne zapytanie o Maję. Być może prosinka zamieszka w Warszawie :fingerscrossed:
Basiu, podałam kontakt do Ciebie.
Dawna grenouille ;)
basia M
Kontakt:

ok ,to czekam razem z Majeczką :ok:
basia M
Kontakt:

Co tam, trudno - post pod postem

Majka , jeśli WPA wypadnie pomyślnie , to już w niedzielę po południu będzie w nowym domku . :jupi:
Czeka tam na nią wiekowa koleżanka .

Kciuki , aby wszystko poszło dobrze i panny się pokochały :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”