Tilia - szara sheltusia i Alarm z Łodzi

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Vestris
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Re: Tilia - szara sheltusia i Alarm z Łodzi

Post autor: Vestris »

Dziewczynki trochę urosły przez ostatni rok :) Zmieniłam im wystrój klatki (nie mieściły się na poprzednich podestach i norkach) i dodałam legowiska. Legowiska są przeznaczone dla bardzo małych piesków, ale świetnie sprawdziły się u dziewczynek. Wyłożyłam je polarowymi szalikami, które po wielokrotnym złożeniu tworzą poduszkę/gruby kocyk. Poza tym, przetestowałam wiele podkładów i u mnie sprawdził się najlepiej sam żwirek. Tilia ma długie włosy i dzięki żwirkowi nie ma problemu z utrzymaniem ich w czystości (pomiędzy kąpielami, podcinaniem, suszeniem i czesaniem).

Klatka z nowymi podestami i legowiskami (zdjęłam paśnik i na chwilę otworzyłam drzwiczki):
Obrazek

Tilia:
Obrazek
Obrazek

Amber:
Obrazek
Obrazek

Po tym roku na pewno mogę powiedzieć, że dziewczynki mają niezłe charakterki :D Amber to taki mały drapieżnik i zawiadiaka, a Tilia to taka przytulaśna mycha :) Obie są urocze i tworzą zgrany duet. Miałam problem z podgryzaniem futra, ale wszystko się uspokoiło. Dziewczynki - jak to kobiety - chyba po prostu musiały się dogadać... :P
Nadal też w klatce mają kocyk, który podarowała im kimera, gdy opuszczały jej mieszkanie :) Amber go uwielbia.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Miło was widzieć! Tilia wygląda jak borsuk! Piękne są obie.
Awatar użytkownika
Vestris
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Vestris »

Też się cieszę :) Mimo, że nie odzywam się na forum, to śledzę co się u innych prosiaczków dzieje. A z tym borsukiem to ciekawe określenie, nigdy bym na to nie wpadła :D Co jak co, ale Tilia ma wyjątkowy kolor włosów, taki stalowy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”