Lusia, Plamka i Frugo

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
lubię

Re: Nala, Nutka i Frugo - inspektor:D / 01.04 operacja Nutki

Post autor: lubię »

To myszołów. Niezależnie od zmienności jest kilka cech, które powtarzają się zawsze: to jasne plamy na spodzie dłoni i śliniak. Nawet jeśli ptak jest bardzo jasny i cały spód będzie niemal jednolity, to śliniak zawsze widać - czasem jak tu jest wyraźna pręga, czasem granica ciapek lub innego odcienia ułożona w U, ale zawsze go widać.
Obrazek
Poza tym jest to dość krępy ptak, błotniaki są smuklejsze i latają trzymając skrzydła lekko uniesione do góry (sylwetka spłaszczonego V).
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Widzę, że termin operacji ustalony, no to trzymamy kciuki! :fingerscrossed: A jak samopoczucie Nuci?
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Samopoczucie ok, wagę trzyma. Gdyby nie to kontrolne USG przy okazji wyjazdu z Nalą to bym się nie spodziewała, że Nucinka ma jakiegoś guza :idontknow: Ale lepiej to wyciąć szybko póki nie jest strasznie duże bo wtedy to i operacja bardziej ryzykowna i trudniejsza (a czasami nawet niemożliwa do wykonania)...
Boję się strasznie o nią.
Karmy ratunkowe już w zeszłym tygodniu przyszły z hipcia, jestem zaopatrzona w masę różnych strzykawek do dokarmiania. Mam nadzieję, że to się nie przyda ale lepiej być tak przygotowanym niż później na szybko coś szukać...Muszę tylko w razie "W" przygotować jakiś kubraczek bo Nutka jest sprytna i jak ją będzie swędziało to może powyciągać szwy :nono:
Obrazek
Pati od Mili

Post autor: Pati od Mili »

martuś ja uszyłam dla Mili kubraczek-po którejś operacji. Taki był fajny, z troczkami wiązanymi na pleckach i 4 otworkami na nóżki. No więc zadowolona założyłam go na Mili, a ona...nie dość, że odstawiła dzikie rodeo, wylazła z kubraczka w 5 sekund to jeszcze jakimś cudem zdążyła go osikać w międzyczasie... :shock:
Nie wiem jak u innych, ale u nas kubraczek nie sprawdził się kompletnie. Zresztą dr Kasia zawsze mówi, że jeśli cokolwiek to kołnierz, nic innego nie zdaje rezultatu, a i kołnierz ryzykowny, bo wywołuje depresję u świń.U Mili też był problem gdy zaczęła interesować się szwami po sterylce, ale u nas to było na 3-4 dni przed ściągnięciem szwów (Mili sama je sobie częściowo ściągnęła) i wtedy dr Kasia zaleciła polać otwartą rankę wodą utlenioną dla przyspieszenia gojenia-super szybko się zasklepiło i zagoiło, a wcześniej co zrobił się strupek to Mili go zrywała zębami :glowawmur:
katiusha

Post autor: katiusha »

Miałam dwie pooperacyjne prośki w domu, ale obie grzecznie fazę przetrwały, bez ograniczników. Za takie coś 3mam kciuki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Ja zrobiłam golfik a la Stiw Dżobs i zadziałało na Buni :D Jakoś nie próbowała się w nim zginać choć pewnie by mogła. A w kołnierzu była trauma.
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Niestety ja nie pomogę, bo moje świnki nie były operowane, ale będę trzymać kciuki, żeby było dobrze i żeby szwy były na swoim miejscu tak długo jak będzie trzeba :)
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

jakie sarenki :love:

będzie dobrze i Nucia nie będzie się szwami interesowała bo jest dzielną i grzeczną dziewczynką :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

My już spakowane i gotowe na jutrzejszą podróż. Nutka ma więcej bagaży niż ja :ups: Jutro o 12.30 mamy pociąg z Choszczna i w Warszawie jesteśmy o 17.40. Eh oby wszystko było ok i bezproblemowo byśmy wróciły z Nucinką do domu :pray: Jedziemy bez Nali więc mam nadzieję, że Nutka za mocno się nie zestresuje rozdzieleniem...
Obrazek
Carmelisa

Post autor: Carmelisa »

Jak prawdziwa kobieta, musi mieć masę bagaży :D
Będzie dobrze :) Trzymam kciuki :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”