Tak, wyrośnie, to właśnie stąd. U mnie ostropest też na wagę sprzedają na ryneczku. W hipciu jest chyba coś HP co się nazywa mieszanka nasion czy jakoś tak. Topinamburu mam 7 doniczek - około 30 łodyżek, najwyższy ma już z 80 cm, ciekawe ile jeszcze dożyje Rośnie w niesamowitym tempie. Ostatnia roślinka ostropestu właśnie będzie mi kwitnąć
Topinambur to bylina. Jeśli mu pozwolisz, przetrwa zimę na balkonie... Będzie rósł do półtora metra, tylko daj mu godziwe warunki jak np wiaderko ziemi.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery kontakt tylko porcella7@gmail.com
Właśnie nie wiem czy mnie stać powierzchniowo na godziwe warunki życia takiej ilości topinamburu czy jednak przeznaczyć go na konsumpcję Już jest z deczka ogołocony z liści Ale naraz świnie go dużo nie chcą jeść - może jest jakiś tłusty/zapychający jak normalny słonecznik (tak mi się przynajmniej wydaje)?
To możliwe. U mnie też szło po trochu. Za to bulw nikt nie lubi. Teraz sa nowi domownicy to spróbuję.
Pamiętam Wasz balkon. Topinambur da Wam cień, ale z drugiej strony... Taka była powieść , Dzień Tryfidów chyba? O roślinkach nadmiernie rozpasanych. Trzeba uważać ☺
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery kontakt tylko porcella7@gmail.com
To uczucie kiedy jutro wyjeżdżasz a Teżet każe posprzątać wszystkie stwory przed wyjazdem więc siedzisz do drugiej w nocy z zamiarem kontynuowania od 7 rano...