Swinki a upaly

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Alex

Swinki a upaly

Post autor: Alex »

Co robicie aby ulzyc swinkom w takie upaly kiedy w domu nawet otwarte okna nie pomagaja? Jakies propozycje, przetestowane metody?
Awatar użytkownika
Bulletproof
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Re: Swinki a upaly

Post autor: Bulletproof »

Można do jakiejś malutkiej kuwetki nalać wody, żeby sobie kuperki pomoczyły, u mnie działało, dopóki któraś się o niego nie oparła i nie wylała wszystkiego na maty :roll:
Najlepiej jest nalać do plastikowej butelki wody i zamknąć ją na parę godzin w zamrażalniku. Potem wrzucić do klatki i świnki się do niej przytulają i chłodzą ;)
swinkamorskaComPL

Post autor: swinkamorskaComPL »

My stosujemy wkłady chłodzące dla świnki morskiej w specjalnym etui zabezpieczającym przed podgryzaniem. Świnki się na nich kładą i gruchają :D Także bardzo polecam.

Obrazek
ProsiaczkoLub

Post autor: ProsiaczkoLub »

Gdzieś chyba był już taki wątek poruszany.

Wiem, że niektórzy wkładają butelkę z lodowatą wodą w skarpecie na przykład, żeby świnka mogła przy chłodku posiedzieć - ale u mnie to się nie sprawdziło. Pierworodny zawsze wpada w totalną panikę, jakby przewidywał rychły koniec świata- jak tylko próbuje mu trochę chłodku załatwić.

Przesuwam zawsze klatkę, żeby w cieniu stała. Czasami na balkon wystawiam jeśli jest przyjemniejsza temperatura niż w domu.

Trzeba kombinować i sprawdzić jakie rozwiązanie przypasuje śwince.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”