Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści - Buniaku ucz się piractwa

Post autor: sosnowa »

bida, ale się z tego wciągnie
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści - Buniak będzie piratem

Post autor: diefenbaker »

joanna ch pisze:lunorek

Jedną stronę górnej wargi ma wciąż napuchniętą od piątku rano, zaglądałam tam i chyba tam jest zacięcie od zęba. Dr Kasia też to oglądała ale nie mówiła żeby cokolwiek z tym robić. Jakieś pomysły?
Zającowi przepisali na te wargi Solcoseryl maść (skład nieco szokujący ale ostatnio nie mam siły się nad czymś takim zastanawiać).
joanna ch pisze:Ja wiem że na pewno robię to czyszczenie źle, brak mi śmiałości żeby grzebać naprawdę głęboko i żeby jakoś mocno obskrobywać ścianki... :redface: U Majki też nie potrafiłam tego dobrze zrobić i też zarastało.
na pewno dla większości byłby to problem. Z czasem pewnie będzie Ci łatwiej :pocieszacz:
za szybki powrót do formy :fingerscrossed:
Ja daję ok. 1/4 biolapisu, czasem ze szczyptą Enterofermentu lub sam Enteroferment. A teraz już przestawiamy się na biopron (tańszy znacznie niż biolapis) bo podobno za długo nie można jednego dawać.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ja też dawałam biopron. Bio lapisu mój Żur nie lubił a trzeba go dużo dawać...znaczy tego proszku jest dużo. A biopronu jest mało w kapsułce i lepiej gdzieś go przemycić albo po prostu do pysia.
a bym w ogóle nie dała rady chyba nawet patrzeć na tą ranę... Ryczałabym i nic bym nie widziała... Ale też możliwe, że gdybym musiała, to bym tam grzebała. Pewnie na początku nieudolnie albo źle. Tak więc też myślę, że dojdziesz do wprawy :fingerscrossed: Tylko niech Ci jutro wetka pokaże.
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Nie wiem, chyba niektórzy przywykają i mają wprawę, a inni po prostu wysiadaja i już. Nie wiem, czy bym dała radę. Joanna - szacun.
W solcoseryl nie wierzę, pewnie dlatego, że mi osobiście nigdy nie pomógł. Ale jest taki specjalny, dentystyczny, drogi jak 150. Wierzę w aloes i propolis, co nie znaczy, że mam rację, oczywiście.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Mój aloes niestety już padł jakiś czas temu :mrgreen: Chyba go utopiłam albo przesuszyłam albo jedno i drugie. Ale pożył długo zanim padł.

skąd ten biopron? pierwsze słyszę!

ja już się przyzwyczaiłam do tej dziury, i do wsadzania tam tej rurki, tylko jak ona w trakcie zaczyna wierzgać głową to mi niedobrze :?

a enteroferment gdzie kupić? na razie mam sporo biolapisu kupionego na zapas (przewidująca byłam najwyraźniej) ale kupiłabym kiedyś.
Awatar użytkownika
diefenbaker
Miejscowość: Piaseczno
Kontakt:

Post autor: diefenbaker »

Biopron z apteki :) a Enteroferment dostałam aż za 8 zł z MV :) Przy biolapisie za prawie 5 zł za saszetkę to wielka ulga, zwłaszcza jak jest dużo innych wydatków. W ogonku mają chyba najtaniej jak widziałam opakowanie za 24 zł, ale nie mam kiedy jechać, więc kupowałam na raty w MV.
Ja miałam problem, żeby się ze zwykłymi zastrzykami przełamać, więc coś takiego to naprawdę tylko na podziw zasługuje :please:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

a zastrzyków to ja akurat się boję :102:

dzięki, jutro sobie więc kupię w Mv.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Mi biopron dr Judyta z MV poleciła ;)
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Aloesu u nas dostatek - jesli chcesz, dostaniesz. Mogę jutro zostawić w Mv bo na pewno będe przed 18 z moczem Marcela, a być może i z Kaktusem do poboru krwi.... :idontknow:
Enteroferment/fermactiv chyba jest niezły, podobnie, jak biolapis, tani i wygodny do dłuższego stosowania, ładnie się rozpuszcza i miesza, używam go zwykle i staram się zawsze miec w lodowce dwie-trzy łyżeczki w pojemniku. http://www.kuchniapupila.pl/pies/zdrowi ... p496370118
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Chcę aloes :D tylko nie wiem kiedy tam będę następnym razem, bo jestem jutro o 14. Ale na pewno kolejna wizyta jakoś niedługo nas nie minie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”