Mamusia-Poznanianka [POZNAŃ]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

StokrotkaPn

Re: Mamusia-Poznanianka [POZNAŃ]

Post autor: StokrotkaPn »

Nie dość że śliczna świnka to do tego inteligentna jak ostrzega na kolankach.
Kciuki za znalezienie dobrego domku . :fingerscrossed:
atka1966

Post autor: atka1966 »

Basia pojechała wczoraj do cioci "dudek", bo...
u mnie się strasznie nudziła sama w niewielkiej klatce, była samotna i koniecznie chciała na ręce, a że pracuję po 12 godzin, to mało czasu mogłam jej poświęcać, zaledwie kilkanaście minut na kolankach, bo moje prosiaki też się domagały czułości, a wieczór krótki...
tam Całuśna Baśka ma super warunki :yahoo: od razu poleciała na wybieg, obwąchiwała wszystko i wszystkich (4 nowe koleżanki) do czasu, aż nie wyszłam sytuacja zapowiadała się obiecująco ;) nie wiem jak przebiegła nocka, ale mam nadzieję, że spokojnie :pray: Basia będzie na razie w rezydencji cioci "Dudek" na obserwacji zachowań społecznych, więc dalsze relacje będzie już prowadzić Ona :meeting:
mam nadzieję, że Baśka pokaże się z jak najlepszej strony do świnek, tak jak jest pro-ludzka !
Buziaki Basiulka :buzki: i rozdawaj je teraz koleżankom !
atka1966

z tego co mi napisała "dudek" to pierze nie latało, ale euforii też nie było w nocy :roll:
w każdym razie może to dobrze, że jest w miarę neutralnie :fingerscrossed: :buzki:
Chocolate Monster

Post autor: Chocolate Monster »

:fingerscrossed: :fingerscrossed:
atka1966

jutro minie tydzień, jak mała Baśka pojechała zaprzyjaźnić się z nowymi koleżankami ;) ale jak im idzie ta przyjaźń to musi już opisać ciocia "dudek" która obiecała mi, że niebawem to zrobi...:fingerscrossed:
dudek

Post autor: dudek »

Basia to wspaniała, grzeczna świnka. Jeszcze w pełni nie zintegrowała się z moim stadem i jest trochę na uboczu, ale nie było żadnych walk itp. Do człowieka zachowuje się trochę ostrożnie, raczej ucieka, ale ogórkiem zjedzonym z ręki nie pogardzi :)
atka1966

Basiulka - braaaawo ! :buzki: kochana dziewczynka !
dudek pisze:raczej ucieka
ale to tylko przed złapaniem, bo nie lubi samego momentu łapania (zupełnie jak moja Pipi, jest u mnie 3 lata a ciągle ucieka), ale na kolankach to już jest łagodna i ciekawska i lubi wyciągać stópki przy relaksie :love:
cieszę się, że jest u Ciebie :yahoo:
pozdrowionka :buzki:
patic6

Post autor: patic6 »

I co teraz? chyba już nie wróci z adopcji? :szczerbaty:
atka1966

Noooo.... może się i zadomowi tam na dobre ?! :fingerscrossed:
na razie póki co, nie ma kolejki po Baśke, to może i dobrze :roll: zwiększa się szansa na takie przywiązanie do niej "cioci Dudek", że już nie puści Basieńki dalej w świat :meeting:
dudek

Post autor: dudek »

Nie mówię tego głośno w domu ale lubię mieć 4 świnkowe stado, więc na razie na adopcję się nie zanosi;p Chyba że zgłosi się najcudowniejszy dom na świecie, to wtedy będę się zastanawiać ;p
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”