Bolący, wzdęty brzuszek
Moderator: Dzima
Bolący, wzdęty brzuszek
Zaczęło się od tego, że zauważyłam, że świnek co jakiś czas napina się i kwiczy z bólu. Rozluźniał się przy masowaniu brzuszka i grzaniu na termoforze. Dostaje Espumisan, już nie piszczy, ale brzuszek dalej jest wzdęty, a świnek siedzi zgarbiony w klatce. Po masowaniu i termoforze na jakiś czas się rozluźnia. Trochę je, ale bez przekonania. Bobki robi, od spodu jest zasiusiany. Nie spina się bezpośrednio przy bobkowaniu czy siusianiu. Czy ktoś miał podobny problem? Jak mu pomóc?
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Bolący, wzdęty brzuszek
Moja miała podobne objawy przy kamieniu w pęcherzu. Co chwilę się napinała, popiskiwała a mocz oddawała kropelkami w związku z czym cały brzuszek był mokry. Radzę jak najszybciej iść do weta bo u nas kamień zatkał cewkę i świnka nie mogła oddawać moczu...
Dzięki za odpowiedź! Przy kamieniach też wzdyma brzuszek? Do weta się wybieramy, ale zależy mi też na pozbieraniu pomysłów na diagnozę, żeby wiedzieć o co dopytać
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Nie jest to typowe wzdęcie ale moja miała cały czas napięty brzuszek bo chciała się wysikać a niezbyt mogła...