Międzygatunkowe Zbóje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Międzygatunkowe Zbóje: Miżelki, czekoladki i ciasteczka

Post autor: Dzima »

Oglądałaś? https://www.youtube.com/watch?v=J76h5vg ... icizp--3ZY jest huśtawka dla chomika z patyczków po lodach :lol: tylko klatka chomisia malutka :(
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
etycja
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Post autor: etycja »

Dzięki, inspiracja fajna. Klatka faktycznie mała, trocin prawie niet, a laska najprawdopodobniej straci wkrótce pupila, bo się naje kleju, sznurka czy barwionych drewienek. Jednak przy właściwym wykonaniu... Tylko nie mogłoby być za ciężkie, żeby nie uszkodzić zwierzaka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Wiem. Pisałam do niej pw na Google+ po publikacji ale nawet nie odczytała.
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Generalnie z huśtawką pomysł niezły. Niestety jeśli chodzi o klatki wciąż królują mity, że miłością zastąpi się wszystko inne, na co dzień się z tym spotykam i między innymi z ich powodów kilka maluchów nie poszło do rezerwujących domów. Możemy sobie mówić, ze w końcu dawniej minimum było inne, ale to były czasy, gdzie znalezienie klatek spełniających minimum było prawie nieosiągalne. Teraz producenci prześcigają się w ofertach klatek. Tak nawiasem mówiąc, chyba przypadkiem dostałam z PPI katalog na 2017 rok.
Obrazek
Eris

Post autor: Eris »

No właśnie - duża klatka. Kapsel od tygodnia postanowił wstawać o 2:30. Bo tak. Siedzę do 3 żeby troszkę z nim pobyć, potem rano dzieciaki przed wyjściem. Gdyby miał microklateczkę toby skisł rozrabiaka.
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Możesz mu dawać wcześniej pachnące smaczne, niech wyczuje zapach i wstanie. To łasuchy, więc nie ma siły, żeby nie skorzystał jak wyczuje. To taki pierwszy sposób na wcześniejsze wstawanie. Przy małych klatkach reakcje mogą być różne: od szaleńczego rzucania na pręty i wszystko w obrębie klatki, po totalną apatię i spanie z przerwami na posiłki.
Obrazek
Eris

On ma tak szczelnie przysypane wejście do domku, że nie wiem czy jakikolwiek zapach dotrze :idontknow:

Kapselek jak wstaje, to malutko je. Zaczyna od toalety i trwa ona dobrych kilkanaście minut. Potem bieganie, kopanie, siedzenie w tunelu. W czasie swojej aktywności niezbyt często podchodzi do jedzonka. Dopiero ok 8:30 udaje się do miseczek. Przez ok 30 min. je i pakuje policzki. Po 9 udaje się do domku, bunkruje wejście i śpi. Czasem wieczorem słyszymy przez chwilkę, że coś chrupie ale potem znowu jest cisza i wstaje po 2.

A może wcześniej w pokoju np. ok. 21 gasić światło? Może to go sprowokuje do wyjścia? No bo budzić go nie chcę bo tylko wywoła to jego frustrację.

Etycjo, a co polecasz jako pachnący smakołyk?
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Moje choćby z samego dna ściółkowego wyjdą jak dostaną banana, mięsko czy paprykę, reszta im tak nie pachnie, ale na świeżynki zawsze wychodzą.
Obrazek
Eris

Dziękuję. Od jutra próbujemy. Napiszę, jakie efekty.
Awatar użytkownika
etycja
Kontakt:

Zmagania z pietruszką
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek