Mały Ogórek z Nowego Dworu Gdańskiego - DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
sempreverde

Mały Ogórek z Nowego Dworu Gdańskiego - DS

Post autor: sempreverde »

* Imię świnki- Ogórek
* Wiek świnki- ok 2 m-ce na 02.2017
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 3269
* Miejscowość, w której przebywa zwierzę,oraz u kogo.- ok. Nowego Dworu Gdańskiego- MAS
* Historię zwierzęcia, przebyte choroby- świnka z pseudohodowli, mały wypłosz.
*Informacje dot. diety- seler naciowy,ogórek , sałata rzymska, siano, marchewka,jabłko,Cavia Nature.
* Stan adopcji- DS,
* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do wydania do innego samca lub wysterylizowanej samiczki.
* Kontakt w sprawie adopcji: sempreverde@o2.pl, ewentualnie PW na forum
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Obrazek

Obrazek

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnki wykazywały szczere zaangażowanie w proces adopcyjny Proszę zapoznać się z
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=128
oraz
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=18&t=129
magmagpie

Re: Mały Ogórek z Nowego Dworu Gdańskiego - wolny

Post autor: magmagpie »

Fistaszek trzyma kciuki za Ogórka :) :fingerscrossed:
sempreverde

Relacja MAS:
"Niestety skończyło się zawieszenie broni między Likierem a Rumem. Mieli już we trzech (z Ogórkiem) klatkę 130 cm, a i tak Likier gonił Ruma. Powiem nawet, że na większej przestrzeni było gorzej. Panowie terkotali, kręcili kuprami, a nawet Likier dziabnął Ruma. W przerwie na złapanie oddechu obaj gwałcili Ogórka. Od tyłu, od przodu jak im było wygodniej, widać,że na nim wyładowali swoją samczą chuć. Niestety podczas tego molestowania któryś napalony kogut uszkodził Ogórkowi rogówkę lewego oka. Pojechałam do dr.Judyty, mam Tobrex i Cornelgel, ale widzę,że na oko widzieć nie będzie. Ma już w całości zmętniałe oko. Okulista weterynarz będzie dopiero 13-go, wcześniej 11-12 ma zjechać na badania wyjazdowe dr.Garncarz. Późno. Likier siedzi osobno i wyje ,chciałam też oddzielić Ogórka od Ruma, ale maluch ogłosił strajk głodowy i płakał, więc siedzi z Rumem, w osobnych kątach, ale Ogórek nie wyje. Rum terkocze, kręci kuprem, ale rzadko wchodzi na Ogórka i robi to na razie od tyłu. Niestety testosteron wylewa się Likierowi i Rumowi uszami (Rumowi mniej), mam nadzieję, że im to przejdzie, bo który samiec wytrzyma z takimi popaprańcami :("
magmagpie

Co Słychać u małego potargańca????
Jak oko??
Pozzdrawia Fistaszek
MAS
Miejscowość: Pomorze
Kontakt:

Post autor: MAS »

Na szczęście oczko wygląda już o wiele lepiej,jest zmętniałe tylko w miejscu uszkodzenia,maluszkowi dopisuje humor i przez ciągłe branie na ręce oswoił się.To jedyny plus całego zdarzenia :tired:
Zorro,Garcia,Piotr,wieczne tymczasy Wafel,Tosio,Toskania za TM
magmagpie

Re: Mały Ogórek z Nowego Dworu Gdańskiego - rez.

Co słychac u Nie tak Małego Ogórka :)
Super że oczko się podgoiło, a jakiś duży się pojawił???

Pozzdrawiamy! :neener:
sempreverde

Re: Mały Ogórek z Nowego Dworu Gdańskiego - rez.

Tak, Ogórek jest już w swoim domku!
magmagpie

Re: Mały Ogórek z Nowego Dworu Gdańskiego - DS

Jupii :)
:D
a można dostać zdjęcia słodziaka w DS :) trzeba się chwalić szczęściem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”