Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Kanja
Miejscowość: Gorzów Wlkp.
Kontakt:

Re: Pernilla i Belinda - świnki Beatrice

Post autor: Kanja »

Daj im trochę czasu.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Kochana, one są w stresie po zmianie lokum. To może potrwać nawet kilka tygodni, daj im czas, dużo spokoju, puszczaj spokojną muzykę, domek Icusia może być powodem do draki, zwłaszcza, jeśli zachował zapach.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Zachował. u nas Grawitacja[*] po dłuższym czasie wywąchała na drewnie zapach Turbulencji [*] i wołała ją rozpaczliwie.
Awatar użytkownika
zwierzur
Kontakt:

Post autor: zwierzur »

Beatrice pisze:TO my! Wczoraj była świńska awantura! Pernilla ganiała biedną Belindę kłapiąc zębami , a malutka piszczała ze strachu,musiałam interweniować!No to teraz wiem czemu Belindzia taka strachliwa!Oj Pernilla,Pernilla czeka cię pusta klatka Icusia!...
Wypucuj Icusiowy domek i inne graty, wypierz wszystkie szmaciane piernatki. Bez paniki! Baby tak mają. Jazgotliwe to przeważnie, jak piła łańcuchowa - na szczęście bardzo rzadko kończy się krwawą masakrą. Po spokojnym chłopaku babskie starcia mogą robić wrażenie, fakt. :o Ale u świń, trochę jak u ludzi - chłopy muszą "dać sobie po pyskach", a baby - "napyszczyć" jedna drugiej, ile wlezie. :D Nie rozdzielaj. Wytrzymaj. :levitation: Nie ma krwi, nie ma sprawy! A po izolatce możesz już nie połączyć z powrotem... Dacie radę!
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

a co one maja w klatce z wyposazenia ? bo jak polke i domek i tunel i hamak to moga nie miec miejsca zeby się przebiec i stąd klotnie
Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Nie,dziewczyny,wszystko w porządku!Ani przez sekundę nie pomyślałam żeby ich rozdzielić!Tak sobie zażartowałam do Pernilli,może głupio...Poza tym kto się czubi ten się lubi! I u nas właśnie tak jest! Np.dziś w nocy zupełnie nie spałam,więc widziałam jak po dłuższym śnie cudownie się witały.Obie "śpiewały" do siebie,dotykały się noskami,ocierały,coś cudnego! No i jeszcze naleśnikowanie jedna na drugiej w hamaku!:D
Myślę,że Icusiowy domek jest dla nich super bo ciągle,któraś go okupuj,a to w środku,a to na daszku.Zrobiłam tylko błąd i zamieniłam go miejscami z kuwetą ,no i pojawiły się stosy bobków w domku i czysta kuwetka...CÓŻ za orientacja wzrokowo - przestrzenna,czy może węchowo - przestrzenna...Wracamy do starych zwyczajów!
A z tym bieganiem,to może i ciut mało autostrad,ale za to z przyjemnością uskuteczniamy bieg z przeszkodami! A rozwojowo to mamy biegać po większej przestrzeni ,tylko powoli,nic na siłę.Choć tak bardzo to się panny nie boją,dziś obie usnęły w hamaczku gdy sprzątałam im dno klatki...Tylko mops ma jazdy!Wygląda jakby "w końcu zaczął się ich bać", podchodzi,podchodzi pod klatkę i nagle nura z powrotem!Ale cóż dwie blondynki przeciwko jednej!...
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Post autor: Natalinka »

Jakie wspaniałe wieści! Trochę spóźnione, ale wielkie gratulacje ślę z powodu prze/wprowadzki, Beatrice :buzki:
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

Dziękuję bardzo,Natalinko! :buzki: Mamy się świetnie , pozdrawiamy serdecznie Ciebie i Twoje miłości!Zapraszamy do kontaktu!
Obrazek
oraz mopsik Bella
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Bardzo jestem ciekawa pierwszego wybiegu :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Beatrice
Kontakt:

ja też,ja też Porcello! Ale myślę,że jeszcze się wstrzymamy,boję się ,że dostaną zawału...Choć np. dziś obie dały się pogłaskać po całym tułowiu! Podpowiedzcie mi jak długo odczekać...
Obrazek
oraz mopsik Bella
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”