Pernilla i Belinda - świnki Beatrice
Moderator: silje
-
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Kontakt:
Re: Pernilla i Belinda - świnki Beatrice
Daj im trochę czasu.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Kochana, one są w stresie po zmianie lokum. To może potrwać nawet kilka tygodni, daj im czas, dużo spokoju, puszczaj spokojną muzykę, domek Icusia może być powodem do draki, zwłaszcza, jeśli zachował zapach.
- sosnowa
- Kontakt:
Zachował. u nas Grawitacja[*] po dłuższym czasie wywąchała na drewnie zapach Turbulencji [*] i wołała ją rozpaczliwie.
- zwierzur
- Kontakt:
Wypucuj Icusiowy domek i inne graty, wypierz wszystkie szmaciane piernatki. Bez paniki! Baby tak mają. Jazgotliwe to przeważnie, jak piła łańcuchowa - na szczęście bardzo rzadko kończy się krwawą masakrą. Po spokojnym chłopaku babskie starcia mogą robić wrażenie, fakt.Beatrice pisze:TO my! Wczoraj była świńska awantura! Pernilla ganiała biedną Belindę kłapiąc zębami , a malutka piszczała ze strachu,musiałam interweniować!No to teraz wiem czemu Belindzia taka strachliwa!Oj Pernilla,Pernilla czeka cię pusta klatka Icusia!...

Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
a co one maja w klatce z wyposazenia ? bo jak polke i domek i tunel i hamak to moga nie miec miejsca zeby się przebiec i stąd klotnie
- Beatrice
- Miejscowość: Lublin
- Kontakt:
Nie,dziewczyny,wszystko w porządku!Ani przez sekundę nie pomyślałam żeby ich rozdzielić!Tak sobie zażartowałam do Pernilli,może głupio...Poza tym kto się czubi ten się lubi! I u nas właśnie tak jest! Np.dziś w nocy zupełnie nie spałam,więc widziałam jak po dłuższym śnie cudownie się witały.Obie "śpiewały" do siebie,dotykały się noskami,ocierały,coś cudnego! No i jeszcze naleśnikowanie jedna na drugiej w hamaku!:D
Myślę,że Icusiowy domek jest dla nich super bo ciągle,któraś go okupuj,a to w środku,a to na daszku.Zrobiłam tylko błąd i zamieniłam go miejscami z kuwetą ,no i pojawiły się stosy bobków w domku i czysta kuwetka...CÓŻ za orientacja wzrokowo - przestrzenna,czy może węchowo - przestrzenna...Wracamy do starych zwyczajów!
A z tym bieganiem,to może i ciut mało autostrad,ale za to z przyjemnością uskuteczniamy bieg z przeszkodami! A rozwojowo to mamy biegać po większej przestrzeni ,tylko powoli,nic na siłę.Choć tak bardzo to się panny nie boją,dziś obie usnęły w hamaczku gdy sprzątałam im dno klatki...Tylko mops ma jazdy!Wygląda jakby "w końcu zaczął się ich bać", podchodzi,podchodzi pod klatkę i nagle nura z powrotem!Ale cóż dwie blondynki przeciwko jednej!...
Myślę,że Icusiowy domek jest dla nich super bo ciągle,któraś go okupuj,a to w środku,a to na daszku.Zrobiłam tylko błąd i zamieniłam go miejscami z kuwetą ,no i pojawiły się stosy bobków w domku i czysta kuwetka...CÓŻ za orientacja wzrokowo - przestrzenna,czy może węchowo - przestrzenna...Wracamy do starych zwyczajów!
A z tym bieganiem,to może i ciut mało autostrad,ale za to z przyjemnością uskuteczniamy bieg z przeszkodami! A rozwojowo to mamy biegać po większej przestrzeni ,tylko powoli,nic na siłę.Choć tak bardzo to się panny nie boją,dziś obie usnęły w hamaczku gdy sprzątałam im dno klatki...Tylko mops ma jazdy!Wygląda jakby "w końcu zaczął się ich bać", podchodzi,podchodzi pod klatkę i nagle nura z powrotem!Ale cóż dwie blondynki przeciwko jednej!...
- Natalinka
- Kontakt:
Jakie wspaniałe wieści! Trochę spóźnione, ale wielkie gratulacje ślę z powodu prze/wprowadzki, Beatrice 

Czarna Kluska i Morena
- Beatrice
- Kontakt:
Dziękuję bardzo,Natalinko!
Mamy się świetnie , pozdrawiamy serdecznie Ciebie i Twoje miłości!Zapraszamy do kontaktu!

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Bardzo jestem ciekawa pierwszego wybiegu 

- Beatrice
- Kontakt:
ja też,ja też Porcello! Ale myślę,że jeszcze się wstrzymamy,boję się ,że dostaną zawału...Choć np. dziś obie dały się pogłaskać po całym tułowiu! Podpowiedzcie mi jak długo odczekać...