Konstancja DS, Eufemia - DS [T-ń]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
EwelinaD

Konstancja DS, Eufemia - DS [T-ń]

Post autor: EwelinaD »

KONSTANCJA
- wiek - młodziutka, przypuszczam, że nie ma nawet roku (stan na 08/2017)
- płeć - samica
- nr adopcyjny – 3594
- stan adopcyjny: DS.

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka oddana przez opiekuna razem z czterema maluchami (jedną samiczką oraz trzema samczykami) oraz samcem (ojcem miotu). Jest malutka, waży 560g (stan na 20.08), to jej drugi miot, widać po niej zmęczenie, niedożywienie. U nas nadrabia braki, na szczęście ma baardzo duży apetyt. W kontakcie z człowiekiem jeszcze nieco strachliwa, chociaż bierze już jedzenie z ręki. Wolna, do adopcji z Eufemią lub do innej samiczki/kastrata.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo – u mnie, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: najchętniej trawa, reszta w fazie prób, pije z poidła,
# kontakt do osoby decyzyjnej – do mnie na PW (wiadomość prywatna) lub swinkimorskie28@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Joanka

Obrazek

EUFEMIA
- wiek - ur. około 06.08.2017
- płeć - samica
- nr adopcyjny – 3595
- stan adopcyjny: DS.

# historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka oddana przez opiekuna, wraz z rodzeństwem, matką i ojcem. Waży 206g (na dzień 20.08). Do człowieka jeszcze nieufna, w trakcie oswajania i uczenia, że człowiek nie jest taki straszny ;) Do adopcji po osiągnięciu min. 300g i wyleczeniu grzybicy. Do adopcji z Konstancją lub do innej samiczki/kastrata.

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo – u mnie, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: w fazie prób
# kontakt do osoby decyzyjnej – do mnie na PW (wiadomość prywatna) lub swinkimorskie28@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Joanka

Obrazek

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów
;)
Ostatnio zmieniony 07 paź 2017, 20:04 przez EwelinaD, łącznie zmieniany 9 razy.
mysza

Re: Konstancja i Eufemia - wstrzymana do odchowania [T-ń]

Post autor: mysza »

Jakie piękne <3
:fingerscrossed: za domek
EwelinaD

Konstancja niestety ma grzybicę, do czasu wyleczenia adopcja wstrzymana. Dodatkowo cały czas obserwujemy czy nie jest w kolejnej ciąży.
Eufemia zdrowa, oprócz lekko szarych ząbków wszystko jest dobrze. Je, rośnie i biega z prędkością światła. Czeka na swój nowy dom :)
Dzisiejsze ważenie malutkiej:
Obrazek
mysza

Są tak piękne, ale mam już 3 świniaki i nie mogę pozwolić sobie na kolejne 2 :(
EwelinaD

Re: Konstancja i Eufemia - wstrzymana [T-ń]

Malutka ma już 320 g. Niestety wciąż leczymy grzyba więc adopcja wstrzymana, ale rezerwować obie panny już można ;)
Obrazek
Chocolate Monster

Re: Konstancja i Eufemia - wstrzymana [T-ń]

Post autor: Chocolate Monster »

Jakie urocze panienki :love:
mysza

Re: Konstancja i Eufemia - wolne [T-ń]

Czy jest ktoś tymi pięknotami zainteresowany? Takie urodziwe więc szybko powinny znaleźć kochający domek
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Konstancja i Eufemia - wst. rez. [T-ń]

Post autor: kimera »

Kontstancja wczoraj trafiła do nowego domu w Łodzi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”