Norton,
- Wiek: ok. 6-8 miesięcy, EDIT 16.10.2019 - ok. 2 lata i 6-8 miesięcy
- Nr adopcyjny: 3675,
- Stan adopcji: DS JOANNA Z GDAŃSKA
- Historia zwierzęcia, przebyte choroby : Świniak odebrany od osoby prywatnej. Był przekazywany z ręki do ręki, aż w końcu trafił pod opiekę SPŚM. (Tutaj pragnę podziękować Dzimie za szybkie działanie i bezpieczny transport

EDIT 16.10.2019 - Norton wrócił do mnie z domu stałego i jest znów do adopcji. Wygląda i zachowuje się zdrowo, ale ostatecznie potwierdzenie stanu jego zdrowia, będę miała za kilka dni, po wizycie u weterynarza. Norton jest spokojną świnką, uległą w stosunku do innych prosiaków. Raczej nieufnym, chowa się w różnych zakamarkach klatki. Wydaje mi się, że jest to spowodowane stresem związanym ze zmianą miejsca pobytu i minie mu to za kilka dni, kiedy się zaaklimatyzuje.
- Miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Poznań - Wiktoria G./Katarzyna C. - EDIT 16.10.2019 - DT Aneta914
- Kontakt do osoby decyzyjnej - Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub mail: aneta.polczynska@vp.pl
- Informacje dotyczące diety : ziółka - pokrzywa, babka lancetowata, mniszek lekarski, liść truskawki, liście maliny, liście brzozy; mieszanka podstawowa, mieszanka uzupełniająca warzywa - ogórek, seler naciowy, pietruszka, burak, cykoria, rzodkiewka, sałata rzymska, pomidor, koperek, bazylia, kalafior, brokuł, marchew, papryka; owoce - jabłko, arbuz; karma - Versele Laga Cavia Complete; sianko - każde znika w wielkich ilościach.
- Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: Dzima.
Nortona przyjęły pod swój dach dwie przemiłe dziewczyny, które adoptowały ode mnie już 3 świnki. Przyjechał do nich bardzo przestraszony i nieufny, ale na szczęście już się to zmieniło

Norton z Panem Bazylią
Norton z resztą stada (od lewej: Ares, Pan Bazylia, Timon, Norton, Leo)

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższe świnki, ich charaktery, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (minimum 120cm długości dla 2 świnek), codzienne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną. Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej..