Gangsterzy Szkatuły [*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Gangsterzy Szkatuły ♀

Post autor: Dzima »

Siula pisze:Jak tam dziewczyny po wizycie u weta??
Dziewczyny dobrze, a mój portfel chudszy o prawie 2stówy :|
Chimera nie ma cyst, jest po prostu gruba i to co wyczułam to jej nerka :lol: zęby lekko długie, ale skoro je i nie ma problemów to na razie nie ruszamy.
U Zuli nie wiadomo co z tym paluchem, bo jej nie boli ale czucie w nim ma, jak nic się nie zmieni to za 2-3tyg prześwietlenie.
Szkatuła poszalała... Zeskrobina do badania, guzek bez ropy, antybiotyk i probiotyk bo jednak coś się tam tworzy, przemywam rywanolem. Było podejrzenie że tworzy się ropień od zęba ale w paszczy wszystko ok.
Co mogę powiedzieć o klinice? Wiedza jest, sprzęt super! Ceny są! Choć odwiedziłam już droższe gabinety np na Mieszka I. :roll:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
boe22

Post autor: boe22 »

Ehhh...przy świntuchach zawsze kasy mało- ile byś jej nie miała...ja w przeciągu 2 miesięcy wydałam 1200 na samych wetów, a to i tak nie jest mój rekord.
Rekordowo poszło 1000 w miesiąc.
Do tego żarcie i udogodnienia.
Ale za miłość do świń trzeba płacić :lol: . Mało tego trzeba zostać świńskim niewolnikiem i biegać na kwiczenie :lol: .

Poza tym...zostaw tą nerkę w spokoju kobieto, bo jeszcze jej urwiesz :laugh: :nie_powiem: !
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

boe22 pisze:
Poza tym...zostaw tą nerkę w spokoju kobieto, bo jeszcze jej urwiesz :laugh: :nie_powiem: !
Ty się śmiejesz a ja byłam przerażona! Już wyobrażałam sobie zabieg! Ba! Nerkę to bym swoją sprzedała żeby wszystko opłacić :lol:
pośmialiśmy się....a ja wyczułam (tym razem) u Szkatuły kaszaka :glowawmur:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Wytnijcie psu kamienie z pęcherza i zostawcie na 2 dni w szpitalu, to w te 2 dni wydacie 1500zł :lol: :lol:
Ale kaszak to chyba bez nerwów? Miecio miał taki malutki, to wetka wycisnęła szybko tylko znieczulając jakimś sprayem. Mietek się chyba nawet nie zorientował...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
boe22

Post autor: boe22 »

Nieee nooo...pies to inna para kaloszy!!! A najlepiej jeszcze jak ma operację nagle i niespodziewanie przed samymi świętami w grudniu :glowawmur: . Tylko że psy raczej nie zaskakują swoich właścicieli przez całe życie - miesiąc w miesiąc. Na szczęście!
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Szkatułowy dół po oku wygląda już ładnie, chyba zadziałaliśmy na czas zanim coś brzydkiego się rozwinęło :like:
Niestety Zula leci z wagi, a je normalnie. Z krwi wyszła anemia i walnięte nerki :( w pt jadę po leki i przez święta działamy, a po świętach mamy przyjeżdżać na kroplówki...chyba na wzmocnienie, ale to muszę się dopytać.
Martwią mnie te nerki, bo Chelsea odeszła na niewydolność nerek i już się boję. Są jakieś suplementy na poprawę ich pracy? ktoś coś poleca co nie będzie kolidowało z ewentualnym leczeniem? :think:

Tymczasuje u mnie przyszła mama Lori z tego wątku http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =98&t=8582
Wspaniała i odważna świnka, może ktoś ją tu dostrzeże i będzie widział ją w swoim stadku....? :love:
Pyrka
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Są preparaty wspomagające i profilaktyczne- Lespewet i Rubenal.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Dobrze, że zbadaliście Zulę. Dlatego tak ważne jest regularne kontrolowanie wagi i wizyty u weta.
Kroplówki są po to żeby bardziej zmusić nerki do pracy i żeby jak najszybciej wypłukała z siebie mocznik. Mocno ma podniesione mocznik i kreatyninę? Jej zadaniem jest teraz dużo pić i dużo sikać więc możesz ją dopajać jak Ci się uda.

Zdrówka dla całego stadka :buzki:
I kciuki za mamusię tymczaskę :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Kontakt:

Kurczę martuś nie widziałam jeszcze tych wyników, bo wizyta na wtorek- dostatnie "koktajl" w kroplówce :roll: Na razieHemoVet 1/4 tab/ dobę. Za 14dni powtórne badania. Nawet nie zdążyłam zapytać o Lespewet i Rubenal, ale we wtorek na pewno to zrobię.
Martwi mi to babsko, chociaż na razie przytyła 20g. Apetyt ma pochłania hurtowe ilości jak reszta świń. Ogólnie dzieje się....zrobiłam warzywne zakupy dla 7 pyszczków- bo przyjechały na święta Malinka i Cytrynka- zapchałam nimi lodówkę i starsza wpadła w szał :lol:
Pyrka
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ale hemovet to żelazo (na anemię) :think:
Jesteś pewna, że ona ma nerki trzaśnięte? :think:
Noooo wykarmić 7 głodnych pyszczków to jest wyczyn :lol: A jeszcze zrobić zapas na święta to już w ogóle :szczerbaty: ja jutro idę na zakupy dla dziewczyn.

W zeszłym roku o tej porze zrywałam już trawę... A teraz jest zimno i wczoraj spadł śnieg :glowawmur:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”