Samotna Plamka i Frugo / ukochana Lusia za TM
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola, Inka i Frugo, Nala za TM [*]
Oooo jakie stópki
Malutka
Dograją się, najważniejsze żeby Tola potrafiła jej oddać. Ciągle czekam aż Tola dostanie rui 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Jakie już duże to małe
Na drugim filmiku, Nucia zaliczyła kop z półobrotu jak od Chucka Norrisa
Zauważyłam, że Twoje świnki mają sterczące uszka (najmniej Tola), a u mnie na 5 świń 4 to totalne kłapouchy
Na drugim filmiku, Nucia zaliczyła kop z półobrotu jak od Chucka Norrisa
Zauważyłam, że Twoje świnki mają sterczące uszka (najmniej Tola), a u mnie na 5 świń 4 to totalne kłapouchy
- Pulpecja
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]
I wszystko jasne - to Dzima nadała takie imiona, a teraz inni cierpiąmartuś pisze: Ten mały łobuz jest od Dzimy http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 0f34405be8
- martuś
- Kontakt:
Rasowe świnki mają oklapnięte uszy. Jest to pewnie związane z wielkością i ciężarem ucha. Tak mi się wydaje
Czym bardziej "skundlona" świnka tym większe prawdopodobieństwo stojących uszu. Ale to tylko moja teoria i nie wiem czy prawdziwa 
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Prawdziwa, nie wiem, czy o chodzi o ciężar, ale wg. polskiej normy CCP uszy powinny być jak płatki róży
U nas raczej płatki róży co stanęła dęba, ale nasze teddiki w większości faktycznie, stąd na Trusię[*] mówiłam czasem Płowy Płatek Róży. Jedna fałdka jest problemem, dwie dyskwalifikują wystawowo, np. moja Kresyda[*] tak miała. Wszystkie uszy świńskie są piękne moim zdaniem, każde na swój sposób......
Ostatnio zmieniony 08 lis 2018, 17:33 przez sosnowa, łącznie zmieniany 1 raz.
- urszula1108
- Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
- Kontakt:
Ponieważ moje prawie wszystkie mają klapnięte uszy, to uszka stojące są dla mnie fenomenem. Zawsze rozczulam się nad Mysimi uszami. Chyba teraz będę przeglądać forum i oglądać świńskie uszy 
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Nutka, Tola i Frugo, Nala za TM [*]
Taaa od razu moja winaPulpecja pisze:I wszystko jasne - to Dzima nadała takie imiona, a teraz inni cierpiąmartuś pisze: Ten mały łobuz jest od Dzimy http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 0f34405be8
Po prostu Inka poczuła się jak "u babci na wakacjach" i myśli że wszystko jej wolno.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- martuś
- Kontakt:
Wczoraj dziewczyny dostały poduszki do klatki. W nocy było trochę pisków ale generalnie ok. Domków jeszcze nie daję bo na pewno będzie wojna. Inka mniej atakuje w klatce ale jeszcze zdarza jej się pogonić Tolę. Oczywiście dziewczyny nie mają wstępu do jej połówki... Nutka jest neutralna i dziewczyny na przemian liżą jej oczy i uszy co nie bardzo jej się podoba
Kupy Toli trochę lepsze. Poprzedniej nocy męczyła Nutkę i wyżerała jej bobki
A biedna babunia nawet nie mogła od niej uciec...
Na wybiegu jest rewelacja. Tola się rozkręciła i ma z kim spacerować. Dzisiaj ponad dwie godziny łaziły z Inką
Oczywiście to Inka wszystko wymyśla a Tola po niej małpuje...
Tola ma ruję. Ale jej ruja przy małolacie się chowa... Trochę poterkocze z daleka, pokręci kuperkiem (głównie to do Nutki) i spokój. A Inka chyba jeszcze ma ruję bo dalej terkocze i nadstawia tyłek
Coś chyba za długo
Dzisiaj rano jeszcze przed pracą musiałam zorganizować Ince wybieg bo tak szalała w klatce, że wpadała roztrzepana na dziewczyny co powodowało panikę u Toli. Młoda się wybiegała (chociaż było jej za krótko ;p) i później poszła spać.
Kupy Toli trochę lepsze. Poprzedniej nocy męczyła Nutkę i wyżerała jej bobki
Na wybiegu jest rewelacja. Tola się rozkręciła i ma z kim spacerować. Dzisiaj ponad dwie godziny łaziły z Inką
Tola ma ruję. Ale jej ruja przy małolacie się chowa... Trochę poterkocze z daleka, pokręci kuperkiem (głównie to do Nutki) i spokój. A Inka chyba jeszcze ma ruję bo dalej terkocze i nadstawia tyłek
Dzisiaj rano jeszcze przed pracą musiałam zorganizować Ince wybieg bo tak szalała w klatce, że wpadała roztrzepana na dziewczyny co powodowało panikę u Toli. Młoda się wybiegała (chociaż było jej za krótko ;p) i później poszła spać.