Kreska- DS ___ Norka i Aluzja- DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Re: Kreska, Norka i Aluzja [Sztum]- rezerwacja

Post autor: silje »

Kreska, Norka i Aluzja- rezerwacja dla Yreek z Człuchowa :D
Wszystkie razem idą do jednego domku, gdzie już czeka na nie Kluska :jupi: .
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Imre, Lotka +13 w DT
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Re: Kreska, Norka i Aluzja [Sztum]- rezerwacja

Post autor: martuś »

Rewelacyjna wiadomość :love: :yahoo:
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Kreska, Norka i Aluzja [Sztum]- rezerwacja?

No i rezerwacja dziewczyn stanęła pod dużym znakiem zapytania, bowiem samiczka do której miały trafić chyba jednak jest w ciąży (min. wzrost wagi po 30 dniu). Była jakiś czas temu u weterynarza, miała usg, które nic nie wykryło podobno.
Za kilka dni sytuacja się wyjaśni.
Możliwe jednak, że dziewczyny trafią z powrotem do adopcji.
Awatar użytkownika
zwierzur
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Kreska, Norka i Aluzja [Sztum]- rezerwacja?

Post autor: zwierzur »

:fingerscrossed: :levitation: :fingerscrossed:
Dobre chwile są jak wisienki na torcie...
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Kreska- wolna [Sztum] ___ Norka i Aluzja- DS

Od jakiegoś czasu dziewczyny zaczęły się mocno przeganiać. Ewidentnie najmniej tolerowana w tym trzyświnkowym stadzie była Kreska. Doszło do tego, że całe dnie spędzała na hamaku i bała się zejść, by się najeść. Schudła 40g, szybko jednak nadrobiła, kiedy zamontowałam jej paśnik w zasięgu i zaczęłam podrzucać żarełko na hamak. Coraz częściej myślałam, by je rozdzielić, jednak miewały też dobre momenty- najczęściej wtedy, gdy dostały trawę oczywiście. Miałam też nadzieję, że w nowym domu, w zupełnie innych warunkach i z jeszcze jedną świnką sytuacja się odmieni- oczywiście na lepsze.

No i dziś właśnie nadszedł ten wielki dzień :). Przyszła koleżanka dziewczyn- Kulka jednak (na szczęście!) w ciąży nie była i mogliśmy nareszcie sfinalizować adopcję.
Pojechałyśmy we cztery (czyli Kreska, Norka i Aluzja oraz ja) sprawdzić przyszły domek.
Dziewczyny tłukły się w transporterze już po przejechaniu 15 km :? .
Na miejscu przy łączeniu wcale nie było lepiej. Kluska bardzo się ucieszyła na widok nowych koleżanek, zaczęła nawet radośnie podskakiwać :) . Jednak po jakichś 10 minutach zrobiło się już naprawdę nerwowo. Kluska już nie była miła i ganiała dosłownie wszystkich.Niby najmniejsza, a najbardziej zawzięta. Najbardziej w tym wszystkim obrywała Kreska, bo i od Kluski i od Norki. Aluzja pozostawała w miarę neutralna. Ech, baby.
Ostatecznie w nowym domku zostały Norka i Aluzja, z tym, że łączenie na dzień dzisiejszy rokuje dość niepewnie. Rezydentka Kulka to naprawdę ostry i niezmordowany osobnik. Byłoby super, gdyby się jednak dogadały we trzy, bo domek naprawdę fajny. Rodzinka super, no i klatka (a właściwie zagroda)- wielka i wygodna. Widać, że z sercem stworzona i z pomysłem.
Czekam na wieści.

A Kreska szuka domku. Mam nadzieję, że szybko znajdzie jakąś spokojną koleżankę. Z naciskiem na spokojną, bo w ostatnim czasie naprawdę sporo się stresowała i jest już znerwicowana..
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Oj biedna Kreseczka :pocieszacz: Teraz sama siedzi czy udało się ją gdzieś dołączyć?

Eh coś wiem o ciężkim łączeniu bab :? Trzymam kciuki żeby jednak dziewuchy się dogadały :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ooo widzę sporo się działo :fingerscrossed:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Kontakt:

Kreska na razie sama będzie siedziała, bo jedyna pojedyncza samiczka, jaką mam to Becia. Becia jest aktualnie w zaawansowanej ciąży i również została sama, bo koleżanki rozjechały się już do swoich domków. Miałam myśl, by je połączyć, ale kiedy po dosłownie trzech minutach zbiły się w kulę- momentalnie porzuciłam ten pomysł. I nawet nie zdążyłam zauważyć, która z nich zaczęła. Możliwe, że Kreska nie jest aż takim niewiniątkiem, jak myślę. Becia może być z kolei teraz nerwowa.
W każdym razie nie będę żadnej z nich na siłę łączyła, tym bardziej, że może za chwilkę ktoś Kreskę wypatrzy.
Oby tak było :fingerscrossed:
Norka i Aluzja w swoim DS-ie póki co mieszkają z koleżanką Kulką przez kratki. Łączenie będzie etapami, skoro od razu się nie udało.
Awatar użytkownika
martuś
Kontakt:

Oj to faktycznie nie ma sensu ich stresować.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Sorki, że nie w temacie, ale martuś - świetne profilowe! :D dwie buły :D
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”