Bolek i Lolek - d. Markus i Tukan - DS Gołdap
Moderator: silje
- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Bolek i Lolek - d. Markus i Tukan - DS Gołdap
luluibubu.pl pisze:
Pozdrawiamy z nowego domu!
Bolek & Lolek

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

Bolek i Lolek szybko się zadomowili. Przy spokojnym podejściu już nie uciekają, a jak bawiąc się na podłodze się przestraszą to potrafią mnie potraktować jako bezpieczną przystań wskakując na kolana.
Niestety, już drugiego dnia ich dom musiał zmienić lokalizację. Okazało się, że wyjątkowo mnie uczulają, nie mogę mieć ich przez cały dzień w pobliżu siebie. Psikanie na potęgę, drapanie w gardle, duszności... Widać w przeciwieństwie do *Lulka i *Bubka te coś w sobie mają, czego mój organizm nie toleruje. Uprzedzam, nie planuję im szukać nowej rodziny. O nie! Przeniosłem klatkę do innego pokoju w domu i jest o niebo lepiej, jest OK. Mogę się z nimi bawić, zajmować, sprzątać, ale nie mogę mieć ich w pobliżu siebie prawie cały dzień i noc, a tak dotychczas było.

Niestety, już drugiego dnia ich dom musiał zmienić lokalizację. Okazało się, że wyjątkowo mnie uczulają, nie mogę mieć ich przez cały dzień w pobliżu siebie. Psikanie na potęgę, drapanie w gardle, duszności... Widać w przeciwieństwie do *Lulka i *Bubka te coś w sobie mają, czego mój organizm nie toleruje. Uprzedzam, nie planuję im szukać nowej rodziny. O nie! Przeniosłem klatkę do innego pokoju w domu i jest o niebo lepiej, jest OK. Mogę się z nimi bawić, zajmować, sprzątać, ale nie mogę mieć ich w pobliżu siebie prawie cały dzień i noc, a tak dotychczas było.

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Rosną kabany 

Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
ojej! Z alergią nigdy nie wiadomo... Gładkowłose bardziej uczulają, to fakt znany i niewyjaśniony. Może jak się zadomowią i wymienią swoje komórki w nowym otoczeniu, to się polepszy? Za co trzymam kciuki mocno. 

- doma2005
- Miejscowość: szczecin
- Kontakt:
No przecudni są 

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Cudni, dobrze mają, wiadomo. 

Tak oto dziś mija 72 dzień Bolka i Lolka w nowym mieście. Przed prawie 2 tygodniami ich mieszkanie znacząco się powiększyło. Do dotychczasowych 50 "metrów" doszła dobudówka o powierzchni prawie 110 "metrów". Te metry ro oczywiście prosiaczkowa miara
To tego czeka już na nie podwórkowe rancho o powierzchni 150 "metrów". To jednak dopiero, gdy pogoda się ustabilizuje na poziomie 17-20 stopni i ziemia się nagrzeje. Póki co panowie muszą się zadowolić widokami od czasu do czasu za oknem i czasem świeżą trawą, jak słońce przygrzeje i się uda jej nazbierać. No i gałązkami jabłonki, tego jest akurat dostatek
Są zdrowi, szaleją jak im coś najdzie, bywają też wredni.