Kubuś vel Alvin [Bielsko-Biała] - w DS
Moderator: silje
- 

Miłasia
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Re: Kubuś vel Alvin - przyjaciel Zenka [mam nadzieję] KĘTY
Słodki  pan proś 

- 

Tysia
Na żywo dużo ładniejszy  No to oby się dogadali
 No to oby się dogadali  Takie fajne świnki chcesz dać Madzi??  będzie płacz
 Takie fajne świnki chcesz dać Madzi??  będzie płacz  

No to oby się dogadali
 No to oby się dogadali  Takie fajne świnki chcesz dać Madzi??  będzie płacz
 Takie fajne świnki chcesz dać Madzi??  będzie płacz  

- 

twojawiernafanka
Nie chcę tych pięknych świnek!  Łatwiej byłoby, gdyby Alvin tak się do mnie nie garnął... A on jeszcze gada do mnie jak na złość!
 Łatwiej byłoby, gdyby Alvin tak się do mnie nie garnął... A on jeszcze gada do mnie jak na złość!

Łatwiej byłoby, gdyby Alvin tak się do mnie nie garnął... A on jeszcze gada do mnie jak na złość!
 Łatwiej byłoby, gdyby Alvin tak się do mnie nie garnął... A on jeszcze gada do mnie jak na złość!- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Kubuś vel Alvin [Bielsko-Biała] - adopcja wstrzymana
Co tam u chłopca słychać?

- 

twojawiernafanka
Re: Kubuś vel Alvin [Bielsko-Biała] - adopcja wstrzymana
Alvinek ewidentnie potrzebuje być oczkiem w głowie swoich właścicieli. Staje przy prętach i cichutkim kwikiem, lub po prostu wzrokiem, domaga się głaskania. A kiedy ktoś do niego podejdzie, nadstawia swoją rozetkę na główce do głaskania.
Gdzieś z tyłu głowy zaczęła mi kiełkować natrętna myśl... Ale nie mogę...

Gdzieś z tyłu głowy zaczęła mi kiełkować natrętna myśl... Ale nie mogę...
- 

twojawiernafanka
Re: Kubuś vel Alvin [Bielsko-Biała] - wolny
W zeszłym tygodniu próbowaliśmy łączyć Alvina z Zenkiem, ale chłopcy się nie dogadali. Podjęliśmy decyzję o wydaniu go do innego samczyka. Niewykluczone, że za jakiś czas poszukamy mu innego kolegi. Spróbuję za jakiś czas puścić go z moimi chłopakami, żeby sprawdzić, jak reaguje na inne samce.
Kubuś jest naprawdę wspaniałą świnką. Żywo reaguje na człowieka, stoi przy kratkach, prosząc o jedzonko i głaskanie.

Kubuś jest naprawdę wspaniałą świnką. Żywo reaguje na człowieka, stoi przy kratkach, prosząc o jedzonko i głaskanie.
- 

twojawiernafanka
Przez chwilę obserwuję Alvinka. Podczas sprzątania generalnego klatki między zwykłymi bobami, w polarowym tunelu, zauważyłam takie bardzo luźne, prawie wodniste. Na chwilę przełożyłam go do transportera, bo na oko nie wydaje się, żeby coś z nim było nie tak, więc może to tylko zasikane i rozpuszczone. Jeśli potwierdzi się biegunka, za chwilę pędzimy do weta. Tak czy siak, probiotyk dzisiaj będzie, a jutro profilaktycznie wszyscy chłopcy mają dzień na sianie, karmie i wodzie - żadnych warzyw.
EDIT: Poobserwowany. Boby luźne, ale w całości, o normalnym kształcie i kolorze, więc te w tunelu muszą być rozpuszczone. Dziś zatem jeszcze się wstrzymamy, podamy probiotyk, a jeśli do jutra się nie poprawi, to na kontrolę.

EDIT: Poobserwowany. Boby luźne, ale w całości, o normalnym kształcie i kolorze, więc te w tunelu muszą być rozpuszczone. Dziś zatem jeszcze się wstrzymamy, podamy probiotyk, a jeśli do jutra się nie poprawi, to na kontrolę.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
I na czym stanęło????

- 

twojawiernafanka
Jutro idziemy dopiero. Póki co boby nadal nie idealne, ale dużo lepsze, sam świniak też jakiś mniej osowiały. Probiotyk poszedł, sianko chrupie łanie, karmę także.