Re: Karmy - czy to prawda?
: 29 maja 2015, 12:23
Fasolamina szkodliwa?
Enzym ten blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu, który odpowiada za przekształcanie skrobi w cukry proste, czyli substancje, które po pierwsze niekorzystnie wpływają na nasz organizm, a po drugie idealnie przekształcają się w tkankę tłuszczową. Można powiedzieć, że fasolamina to substancja, która sprawia, że niepotrzebne zapasy cukrów nie kumulują się w organizmie pod postacią tkanki tłuszczowej.
Jak dla mnie same pozytywy.
Enzym ten blokuje aktywność wytwarzanego przez trzustkę enzymu, który odpowiada za przekształcanie skrobi w cukry proste, czyli substancje, które po pierwsze niekorzystnie wpływają na nasz organizm, a po drugie idealnie przekształcają się w tkankę tłuszczową. Można powiedzieć, że fasolamina to substancja, która sprawia, że niepotrzebne zapasy cukrów nie kumulują się w organizmie pod postacią tkanki tłuszczowej.
Jak dla mnie same pozytywy.