Trzech panów szuka domu [POZNAŃ/WARSZAWA]

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Monalisa
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Re: Trzech panów szuka domu [POZNAŃ/WARSZAWA]

Post autor: Monalisa »

A, no to widzę już że jeszcze samczyki są ze sklepu. To naprawdę super, że jednak się udało. Piękne świnki wszystkie. :buzki:
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: W-wa
Kontakt:

Post autor: Marikaaa »

Gładki przypomina mi mojego Nicka, a Wicherek Naleśnika (nawet z charakteru też taki gapcio, za to gada jak najęty), a Agutek podobny tylko do siebie. ;) Jest taki inny od moich, że łatwo byłoby mi odróżnić np. czyj nos bądź kuper wystaje spod hamaka. :szczerbaty: Kurczę, ostrzę sobie na niego ząbki, ale boję się sytuacji, że mogę umieścić w klatce kolejnego łobuziaka (Nicek marzy codziennie o byciu królem stada/świata) i będzie huzia we dwóch na jednego, no i zamęczyliby mi staruszka... Jak będę już wiedzieć kto będzie DT w W-wie, to może udałoby się umówić na jakieś próbne spotkanie prośków? Zaznaczę, że mam miejscóweczkę tylko dla jednego malucha. :think:
Teraz: Grunia od 19.07.2023 + ...
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Nejvii

Post autor: Nejvii »

Najstarszego ochrzciłam James'em, młody pozostanie Wicherkiem.. a agut?

Chłopaki nie są ze sobą zżyci, myślę że możemy ich rozdzielać do adopcji. Szczególnie agut i James za sobą nie przepadają. Myślę, że swojego czasu musieli rywalizować o samiczkę.

Strzyga, ja podejrzewam, że agut jest synkiem naszej małej Blaneczki, więc nie powiedziane, że na świat nie przyjdzie agutkowa dziewczynka :P

Komu zdjęcia? ;>
Savannah

Post autor: Savannah »

martuś pisze:Ten pierwszy powinien nazywać się Gucio albo Bączek :love:
Też tak uważam :D A co do Guciów to mój świniaczek też się tak nazywa. Jak będę miała czas to wstawię ;) A i fajnie go Nevji nazwałaś :)
Nejvii

O, tutaj nie napisałam :D Ciocia Ania podrzuciła imię Florek. Idealne dla aguta :)
Awatar użytkownika
Marikaaa
Miejscowość: W-wa
Kontakt:

Post autor: Marikaaa »

Nejvii pisze:Komu zdjęcia? ;>
Poprosimy! :photo:
Teraz: Grunia od 19.07.2023 + ...
Nasz wątek: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=5805 :)
Dawniej: Mała, Orzeszek, Czarnulka, Naleśnik, Nicek, Wicherek, Florek, Zdzisio, Grusia
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Chcemy fotki, zwłaszcza Jamesa! :love: (moja mama mnie zabije jak zobaczy kolejny link do wątku adopcyjnego na fb :szczerbaty: )
Nejvii

Wybaczcie, zdjęcia będą jutro.. dziś miałam nie miłą, nagłą wizytę u weterynarza. ;/

Generalnie chłopacy się dogadali. Siedzą razem w klatce i troszkę pogruchują, ale nie ma konfliktów. Nie jestem zwolenniczkom dawania tymczasom domków, uważam że uniemożliwiają socjalizację.. ale chłopcy dostali. Chowają się w nich, izolują od siebie i nie biją dzięki temu. Nie mam na tyle czasu, żeby ich cały czas doglądać, więc to wygodne rozwiązanie aż się nie dotrą.

Obcinałam dziś pazurki i zauważyłam coś.. przykrego. James ma zrośnięty kawał pazura w poduszeczkę ;/ Pazurki u niego i Blanki były tak długie, że same się łamały. Obcięłam tyle ile się dało, ale przyszły dom musi liczyć się z krzywymi paluszkami.

Z chłopców najbardziej przypodobał mi się James. Tylko dlatego, że jest bardzo odważny. Spaceruje po pokoju i gada sobie pod nosem. Na kolanach się rozkłada i gada bez przerwy!
Nejvii

James coraz bardziej mnie zadziwia. Dzisiaj fuksem uniknęłam porządnego dziaba! Nie spodobało mi się drapanie pod szyjką, ot tak! Co nie zmienia faktu, że dawno takiego mądrego prosia nie miałam ^^

Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Piękne te foty :ok: