Jest. Po prostu Cię uprzedzam o tym, co każdy z nas tutaj napisze, klatka jest za mała i nieodpowiednia nawet dla 1 świnki.
Po co tyle wykrzykników? Obydwie przeczytałyśmy post, całe stowarzyszenie ma na celu dobro świnek, czyli m.in. wytłumaczenie przyszłym właścicielom w jakich MINIMALNYCH warunkach świnka może swobodnie żyć
Klatka...
Moderator: Pulpecja
- Bulletproof
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Re: Klatka...
Po pierwsze nie pisz duzymi literami, bo to niekulturalne.
Po drugie bralbys duzego psa mieszkajac w kawalerce i nie majac czasu na wielogodzinne spacery? Podejrzewam, ze nie. Jezeli nie masz odpowiednich warunkow zeby zapewnic zwierzeciu dobre zycie, to go po prostu nie bierz.
Ja czekalam 3 lata zanim moje warunki sie zmienily i moglam miec obok siebie swinki.
A Twoj pierwszy post przeczytalysmy obydwie, co powiniens zauwazyc po tym, ze odpowiedzialysmy na wszystkie Twoje pytania.
I jak narazie to tylko Ty robisz tutaj eee `wyrzut swoich negatywnych emocji´
Po drugie bralbys duzego psa mieszkajac w kawalerce i nie majac czasu na wielogodzinne spacery? Podejrzewam, ze nie. Jezeli nie masz odpowiednich warunkow zeby zapewnic zwierzeciu dobre zycie, to go po prostu nie bierz.
Ja czekalam 3 lata zanim moje warunki sie zmienily i moglam miec obok siebie swinki.
A Twoj pierwszy post przeczytalysmy obydwie, co powiniens zauwazyc po tym, ze odpowiedzialysmy na wszystkie Twoje pytania.
I jak narazie to tylko Ty robisz tutaj eee `wyrzut swoich negatywnych emocji´

Niekulturalne jest z waszej strony trzymanie się jednego zdania i podpowiadania mi kwestii o których wspomniałem w pierwszym poście (strzelam nie przeczytanym do końca) , a co do wybiegu (codziennego) także odsyłam do pierwszego postu.
- Bulletproof
- Kontakt:
Najwyraźniej nie czytasz ze zrozumieniem 
Wybiegi były apropo teoretycznego psa. A skoro klatka jest nieodpowiednia, to jak mamy Ci doradzić jak powinno się trzymać świnki, skoro nie chcesz tego słuchać?

Wybiegi były apropo teoretycznego psa. A skoro klatka jest nieodpowiednia, to jak mamy Ci doradzić jak powinno się trzymać świnki, skoro nie chcesz tego słuchać?
Koncze z Toba dyskusje, bo to zadna dyskusja. Nic nie dociera. Nie rozumiem po co zadajesz pytania, skoro i tak swoje wiesz i swoje zrobisz. Mam nadzieje, ze jednak odwleczesz decyzje o posiadaniu zwierzecia na ktorego nie jestes gotow.
Niestety z Waszej strony jest to żadna dyskusja ,bo waszym argumentem jest tylko kupno większej klatki , na co tłumaczę nie mam możliwości.
Nadmienię ,że w gdańskich sklepach zoologicznych powiedziano mi ,że nie będzie z tym problemu (nie , nie były to sklepy przypadkowe na ulicy) , dodatkowo nasuwa się pytanie po co zatem sprzedawcy sprzedają klatki 60x30 , 60x40 , 70x40 (DLA KRÓLIKÓW I ŚWINEK MORSKICH!!)itd itd długo by wymieniać skoro rzekomo nie spelniają warunków Pałacu z Norte Dame?
Nadmienię ,że w gdańskich sklepach zoologicznych powiedziano mi ,że nie będzie z tym problemu (nie , nie były to sklepy przypadkowe na ulicy) , dodatkowo nasuwa się pytanie po co zatem sprzedawcy sprzedają klatki 60x30 , 60x40 , 70x40 (DLA KRÓLIKÓW I ŚWINEK MORSKICH!!)itd itd długo by wymieniać skoro rzekomo nie spelniają warunków Pałacu z Norte Dame?
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, 22:23 przez CurlyHead, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bulletproof
- Kontakt:
To jak to sobie wyobrażasz?
Moim jedynym pomysłem w tej sytuacji byłoby zostawienie tej klatki otwartej od góry i całodobowy wybieg po domu.
No jak to po co? Dla pieniędzy. Albo chomików, myszy, myszoskoczków itp, W jakim sklepie powiedziano Ci że trzymanie świnek w 80-ce to dobry pomysł, jeśli można spytać?
Moim jedynym pomysłem w tej sytuacji byłoby zostawienie tej klatki otwartej od góry i całodobowy wybieg po domu.
No jak to po co? Dla pieniędzy. Albo chomików, myszy, myszoskoczków itp, W jakim sklepie powiedziano Ci że trzymanie świnek w 80-ce to dobry pomysł, jeśli można spytać?
Nadmienię ,że mowa tutaj o klatce dla ŚWINEK I KRÓLIKÓW , ale jak widzę znowu nie czytamy postu , a wysuwamy swoją teorię , owszem powiedziano mi ,że przy dorobieniu ów pięterka zyskuję przestrzeń na spodzie klatki (kuwecie) i wtedy nie będzie problemu , dopuszczając je do niemalże codziennych przechadzek po mieszkaniu.
- Bulletproof
- Kontakt:
Jak zmieniasz post ciągle, to się nie dziw.
Poczekaj może na kogoś bardziej doświadczonego, niech Ci odpowie, bo co ja- taki gówniak, ma ci kazać.
Poczekaj może na kogoś bardziej doświadczonego, niech Ci odpowie, bo co ja- taki gówniak, ma ci kazać.