Danusia [*]
Moderator: silje
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Re: Danusia [Poznań] / do adopcji po wyleczeniu /wstępna rez
Dziękuję. (Danka) u mnie nazywa się Śnieżka jest ciekawską świnką.
Zagląda przez kraty co dzieje się u innych a moje w ogóle na nią nie zwracają uwagi.
Mam nadzieję,że łączenie przebiegnie bezproblemowo. Trzymajcie kciuki.
A wątek wszystkich świnek pojawi się niebawem:-)
Zagląda przez kraty co dzieje się u innych a moje w ogóle na nią nie zwracają uwagi.
Mam nadzieję,że łączenie przebiegnie bezproblemowo. Trzymajcie kciuki.
A wątek wszystkich świnek pojawi się niebawem:-)
Śnieżka już się na dobre zadomowiła. Łączenie przebiegło trochę ze zgrzytami Gwiazdka nie chciała małej zaakceptować,
ale teraz 4 prosiaki siedzą razem w klatce 140cm.
Śnieżka już nie jest kruszynką teraz to 486 g żywej wagi
ale teraz 4 prosiaki siedzą razem w klatce 140cm.
Śnieżka już nie jest kruszynką teraz to 486 g żywej wagi

Nie wyobrażam sobie tego! Była taka maleńka, jak ją miałam na rękach. Jejku, jak dobrze, że zdrowo rośnieStokrotkaPn pisze:teraz to 486 g żywej wagi

Z tego co mi Ania pisała to mała rośnie i rośnie i już waży jeszcze więcej hihi 

Niestety mała przybiera na wadze i jest tego powód.
Śnieżka jest w ciąży.
Dziś pojechałam na pobranie krwi z Kubusiem a starszaki wzięłam przy okazji na obcięcie pazurów.
Małą planowałam zostawić w domu.Jak spakowałam wszystkich do transportera to stwierdziłam,że też ją zabiorę na przegląd.
Doktor Asia najpierw wymacała twardą kulę z lewej strony.
Potem zrobiliśmy rentgen na którym było widać główkę i 1 kręgosłup.
Potem było robione usg. Niestety serduszka nie widać, płód jest 1 i bardzo duży.
Nie wiadomo czy jest martwy czy żywy nie ruszało się nic.
Doktor Asia stwierdziła ,że bez operacji się nie obędzie bo świnka jest za mała i nie da rady sama urodzić.
Przypuszczamy ,że jest na końcówce ciąży bo do Marty_K trafiła ok 25.08 wiec przed ta datą tylko mogła zajść w ciążę.
Doktor Asia kazała ja oddzielić i trzymać osobno i zgłosić się w piątek za tydzień i wtedy zobaczymy.
Ale czy jest sens czekać tak długo? Co będzie jak urodzi w tygodniu jak mnie nie będzie w domu i umrze bo nie da rady?
Czy dać ją na operacje w ten poniedziałek? ale wtedy jeżeli płód jest żywy to może być niedostatecznie rozwinięty i nie przeżyje. Tak czy inaczej Śnieżka musi być operowana tylko pytanie kiedy?,żeby nie było dla niej za późno.
Śnieżka jest w ciąży.
Dziś pojechałam na pobranie krwi z Kubusiem a starszaki wzięłam przy okazji na obcięcie pazurów.
Małą planowałam zostawić w domu.Jak spakowałam wszystkich do transportera to stwierdziłam,że też ją zabiorę na przegląd.
Doktor Asia najpierw wymacała twardą kulę z lewej strony.
Potem zrobiliśmy rentgen na którym było widać główkę i 1 kręgosłup.
Potem było robione usg. Niestety serduszka nie widać, płód jest 1 i bardzo duży.
Nie wiadomo czy jest martwy czy żywy nie ruszało się nic.
Doktor Asia stwierdziła ,że bez operacji się nie obędzie bo świnka jest za mała i nie da rady sama urodzić.
Przypuszczamy ,że jest na końcówce ciąży bo do Marty_K trafiła ok 25.08 wiec przed ta datą tylko mogła zajść w ciążę.
Doktor Asia kazała ja oddzielić i trzymać osobno i zgłosić się w piątek za tydzień i wtedy zobaczymy.
Ale czy jest sens czekać tak długo? Co będzie jak urodzi w tygodniu jak mnie nie będzie w domu i umrze bo nie da rady?
Czy dać ją na operacje w ten poniedziałek? ale wtedy jeżeli płód jest żywy to może być niedostatecznie rozwinięty i nie przeżyje. Tak czy inaczej Śnieżka musi być operowana tylko pytanie kiedy?,żeby nie było dla niej za późno.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 20:25 przez StokrotkaPn, łącznie zmieniany 1 raz.
nie czekałabym, jeśli i tak sama nie urodzi.
Też bym nie czekała. Najbardziej liczy się teraz zdrowie Śnieżki.
Nie czekałabym za nic w świecie ! Udaj się na tę operację jak najszybciej, duże prawdopodobieństwo, że urodzi wcześniej.
Podpisuję się pod tym, co napisały dziewczyny. Jeśli ona sama nie da rady urodzić, to ani ona, ani maluch nie przeżyje. Ja bym ją w poniedziałek dała zoperować.