Klementynka bardzo dzielna dziewczynka za TM

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
seledynek

Re: Klementynka dzilna dziewczynka i maluchy(Warszawa)-WOLNA

Post autor: seledynek »

Stowarzyszenie Pomocy Świnkom Morskim powstało, żeby właśnie w takich sytuacjach działać, pokazywać, że jesteśmy potrzebni. Że życie świnek morskich nie jest nieistotne. Że o każdą iskierkę warto walczyć. A jak już się nie da to godnie pożegnać i pozwolić im odejść za Tęczowy Most gdzie nic im już nigdy nie zabraknie.

Jestem z was dziewczyny bardzo dumna, za waszą wrażliwość, zaangażowanie i wiarę w to, że świat można zmienić na lepsze. Może tego nie czujecie, ale jesteście wielkie. Przed wami jeszcze wiele do zrobienia i wiele innych świnek do uratowania. Może i tej jednej się nie udało, ale ilu za to się uda? Nie da się tego policzyć.

Jesteście dziewczyny super, tak trzymać :ok:
odeta89

Post autor: odeta89 »

bardzo trzymałam kciuki, bardzo.
było warto, bo mimo, iż Klementynce się nie udało, to zostawiła dzieło życia, dwie malutkie istotki i to dzięki Roksi i Chrumce, dla których chylę czoła i podziwiam, bo dzięki Wam pamięć o dzielnej śwince Klementynce zostanie i trwać będzie.

niech ta tragedia będzie nauczką dla osób popierających pseudo poprzez kupno zwierząt w zoologach, niech będzie nauczką dla osób, które bezmyślnie pozbywają się zwierząt zamiast oddać je w odpowiednie organizacje, niech będzie nauczką dla nas, jak bardzo jesteśmy potrzebni prosiakom, że liczy się każda pomoc, każdy wolontariusz, każdy członek, każdy zarejestrowany użytkownik, który chce pomóc nam głosić ideę Stowarzyszenia.

Klementynko i dzieciątko :candle: :candle:

Roksi, Chrumko :pocieszacz: :pocieszacz:
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: effcien »

Właśnie chyba po to jesteśmy, żeby te opuszczone, często niechciane, istotki zaznały dobrego domu. Ważne, że Klementynka (i wiele innych świnek, które nie doczekały swoich domów stałych) wiedziała, że jest ktoś, kto zadba o jej życie, pokaże, co znaczy dobry dom. Że są ludzie, dla których świnka morska to istota żywa, czująca i w jakiś swój zwierzęcy sposób świadoma swojego istnienia, a nie towar. Życia się nie sprzedaje!
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Nie tego się spodziewałam :cry: :cry: to przykra historia choć dwie istotki przeżyły to jednak dwie pożegnaliśmy
Klementynka :candle: dzieciaczek :candle:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

Dziękuję bardzo za ciepłe słowa. Przepraszam bardzo ale zdjęcia maluchów które mamy wstawimy jutro, muszę odreagować i odespać. Ja spałam trzy godziny, Roksi jeszcze mniej bo doglądała maluchy co godzinę... Adrenalina zrobiła swoje i nie dało się zasnąć. Obie trzymałyśmy się nadziei że Klementynka skoro tyle przeszła i przeżyła tyle bólu i operację to jej się uda :cry:
Ale warto walczyć do końca...
Roksi147

Post autor: Roksi147 »

Zaczne historie zdjęciową od początku jak było.
ZDJĘCIA ZOSTAŁY USUNIĘTE NA PROŚBĘ NIEKTÓRYCH CZŁONKÓW,OPISY ZDJĘĆ ZOSTAJĄ
Obrazek
Zdjęcie maleństw zrobione dziś w nocy ok 3 nad ranem.
Obrazek
Wygrzewamy się na butelkach które dali nam w klinice,właściwie to jakieś kroplówki były.
Obrazek
Pierwsze chwile z zastępczą mamusią
Obrazek
I po sekundzie już je zasłaniała,żebym przypadkiem ich nie widziała

Klementynka jedyna godzinka którą spędziała w domku na spokojnie

Zobaczcie stoje na własnych nóżkach

Jestem bardzo dzielna,choć bardzo boli i łzy same lecą z oczków

20 minut póżniej było już tragicznie,objawy neurologiczne i agonalne

Już dostałam pierwsze leki,które postawią mnie na nogi

Zobaczcie już jest ze mną lepiej temperatura ciała idzie w góre ,leże sobie na macie grzewczej i pod kocykiem klemęsa.

Staram się stanąć na własne nóżki ,ale jestem bardzo jeszcze słaba,ciągle coś mi wstrzykują

Jedzie dla mnie krew ,ona na pewno pomorze

Moja pańcia podaje mi tlen żeby mi się lepiej zrobiło bo już bardzo żle się czuje
Po tym zdjęciu mała już odchodziła w dobrą pore wpadł do kliniki Elurin z krwią dla małej.Pańcia jedną ręką trzymała tlen a drugą mi podawała krew a w tym czasie Judytka szykowała drugą strzykawkę krwi dla mnie

Małeńka już po podaniu zastrzyku przedostatniego w życiu, tak krótkim moim życiu :candle: .
Ostatnio zmieniony 19 sie 2014, 16:21 przez Roksi147, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

beczę :cry: :cry:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Post autor: Miłasia »

Dzima pisze:beczę :cry: :cry:
I Ja :cry: :cry: :cry: .
lubię

Post autor: lubię »

Masakra... :sadness: To trudne, ale dobrze, że przy niej byłaś Roksi - nie odeszła w samotności.
Odpocznijcie dziewczyny, należy się Wam jak mało kiedy :shakehands: No i jesteście tu baardzo potrzebne, a w dobrej formie zdziałacie więcej. Trzymajcie się cieplutko i proszę się wyspać, jestem z Wami :pocieszacz:
Laraine

Post autor: Laraine »

Klementysiu byłaś tak bardzo dzielna, kochana maleńka kruszynko... :sadness:
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”