Polska przyroda

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Tu-Tu

Re: Polska przyroda

Post autor: Tu-Tu »

Masz racje.Jest cudnie.Można się zainspirować
Mogłabym Martuś jedno zdjęcie na tapetę ustawić?
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Zdjęć miało być trzy razy więcej, ale znów mi się Photobucket zbuntował...

Pani wilga
Obrazek

Pan gąsiorek
Obrazek

Trawki
Obrazek

Obrazek

Babka
Obrazek

Dla porównania kolorystyki Pana i Pani wigli - tutaj samiec
Obrazek

Podlotek kosa :love:
Obrazek

Mam tego kurcze sporo... Lisie, różne wypady do nas (z nowości to oprócz wilg pojawiła się kania, krogulec, błotniak i łozówki), Przemków, Milicz... Czekają w kolejce zniczki, piękne pustułki, modraszki (niestety ze względu na ich pospolitość nie bardzo zwracamy na nie uwagę. A tak w sumie to jedne z piękniej ubarwionych polskich ptaków :) ), perkozy dwuczube, cierniówki, kuliki, czajki i pewnie jeszcze trochę innych ciekawych gatunków :)
Tu-Tu

Piękne
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

O, nie wiedziałam, że małe kosy maja takie dzióbki. Chyba że to panienka jest inna?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

Pan wilga jak żarówka siecze tą żółtością po oczach :shock: :lol:
Olek

Post autor: Olek »

[(z nowości to oprócz wilg pojawiła się kania,
Sorry ja się nigdzie nie pojawiłem.
Dropsio

Kati, samce wilgi są obłędne! Ale pomimo swoich jaskrawych kolorów skubane dobrze się ukrywają w liściach - zazwyczaj siedzą w największych gęstwinach na szczytach drzew. Ostatnio spędziliśmy dwie godziny siedząc pod drzewem na którym była parka - było tylko słychać, że cały czas zmieniają miejsce w którym siedziały (samiec cały czas darł się jak nienormalny) i w sumie przez ten czas widzieliśmy jedną RAZ :lol: fakt, usiadła pięknie, może 5 metrów od nas, samiec w dodatku, ale usiedział tam może dwie sekundy i nie udało się zrobić zdjęcia... :lol:

Olek, Kania ruda tak konkretnie... Jesteś rudy? :D

Asita - no na moje oko, to u tego podlota już powinien się dziób wybarwiać na żółto gdyby to był samczyk. Z resztą pojawiające się już "normalne" piórka na skrzydłach są bardziej czekoladowe niż czarne, więc to pewnie panienka :) Samiczki mają właśnie brązowy dziób i są brązowe (;

Jakiś czas temu przyuważyliśmy, że szczygiełki mają gniazdo w drzewie przed domem. Któryś z nich często siada na szczytach najwyższych krzaczorów, łapie owady a potem zanosi je do gniazda :)
Olek

Post autor: Olek »

Nie trafiłaś :D Nazywam się Aleksander Kania :lol:
Dropsio

Domyśliłam się... Zastanawiałam się tylko, czy jak nasza Kania ruda też rudy jesteś ;) A może czarny? :D
Tu-Tu

Albo blondyn :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”