Mercedes i Morena

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natalinka
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Mili i Nili, Lumi i Hukka, czyli Siostry Alternatywne

Post autor: Natalinka »

katiusha pisze:Jak jedna wyszła to niedługo będą się wszystkie wysypywać razem, jak kurczaczki :lol:
I miałaś rację - wysypują się już wszystkie cztery, choć najczęściej Nili! Wchodzę do pokoju, a Nili smyrg z klaty - i tyle ją widzieli! Ale tylko przez chwilę, bo wystarczy, że trochę poszeleszczę, pochrupię czymś i już jest sprawdzać, co przyniosłam :) W ogóle to Nili zrobiła się szalenie terytorialną świnką. Do jej klaty, na jej hamak, do jej tunelu nikt poza Mili nie ma wstępu, chyba że lubi ryzyko, pogonie i wygryzanie futra. Gadałam z dr Asią z PV, co z tym można, a ona, że mi Nili po prostu burzliwie dorasta. Nastolatka i hormony - ot co! Mimo wszystko liczę, że to w końcu minie, a na razie tylko spokój może nas uratować :levitation:
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Czasu ostatnio tyle, co na lekarstwo (remont na Żoliborzu pochłania wszystko - czas, przestrzeń i finanse!). Ale poranki i późne wieczory są prośkowe, więc postępy czynimy w przyroście geometrycznym. Nili i Mili łażą po całym pokoju (wieczorem ja obłażę wszystkie zakamarki i wycieram obsikane miejsca...), zaglądają do Tosi i Marlenki (ale nie pozwalam na kontakt bez nadzoru, bo w ostatni weekend było szczękająco i strosząco, a przecież obie tymczaski są tu z definicji przejazdem, to co się będą stresować), wprowadzają swoje porządki. W tym czasie Lumi i Hukka sypiają na hamaku Nili, jedzą z miseczek w nieswojej części i rozwalają się na środku dry beda. Ale też przestały tak w panice uciekać, jak sprzątam, i dają się głaskać w klacie :jupi:

Duży przywabia Nili
Obrazek

Ogórki, ogórki rozdają!
Obrazek

Karmienie potworów z ręki
Obrazek

Obrazek

Hukka niechętnie wyłazi za klatę
Obrazek

Odsap Lumi w hamaku
Obrazek

Mili opuszcza scenę
Obrazek
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

Czy na ostatnim zdjęciu Mili lewituje? :lol:
Ach, ależ one mają raj, jakie lokale, ciągle nowe meble, po prostu świński high life
ja sobie ułatwiam sprzątanie zasikanej podłogi poprzez kawałki maty seni, którą rozkładam w najczęściej okupowanych (i to jest dobre słowo :lol: ) zakątkach. Choć u mnie głównie Bezyl lubi sobie poleżeć we własnym moczyku i elegancko nasiąknąć :szczerbaty:
katiusha

Post autor: katiusha »

Hahaha! Wiedziałam! :jupi: Duża wabi i do tego stawia wyzwanie "nie do przejścia" - PODŁOGĘ :o
Pięknie te twoje cudne panny mają :love:
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

Nieco fot prosto ze świnkowego pokoju:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I filmidło z kolacji:
https://plus.google.com/photos/11620191 ... 4904192352
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

Kto to taki nastroszony na ostatnim zdjęciu? To Hukka?
Obrazek
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

pucka69 pisze:Kto to taki nastroszony na ostatnim zdjęciu? To Hukka?
To Lumi i nie nastroszona, tylko zaskoczona taka... Cały czas usiłuję jej zrobić fotę w hamaczku z bliska, ale wywiewa i pozuje taka zaskoczona :lol:
Czarna Kluska i Morena
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

A ja sobie obejrzałam wszystkie foteczki w Waszym albumie i wszystkie mi się podobają a najbardziej te, gdzie wszystkie 4 panny pozują razem :love: :love:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
martu.ha
Kontakt:

Post autor: martu.ha »

oj, Lumi wygląda, jakby chciała z byka strzelić, że jej błogość przerywasz i się z aparatem pchasz :evil:

Nie wiem, która jest moja ulubiona, ale...
... Pod Mili hamaczek ugina się :szczerbaty:
Pod Mili hamaczek ugina się
Bobki na nim robi i sika się
Bobki na nim robi i sika się.
:lol:
Awatar użytkownika
Natalinka
Kontakt:

martu.ha pisze:oj, Lumi wygląda, jakby chciała z byka strzelić, że jej błogość przerywasz i się z aparatem pchasz :evil:
Martu.ha, Lumi często ma taki wyraz twarzy, podobnie jak Nili, która zawsze patrzy wymownie: czego???. Mili i Hukka mają bogatszą mimikę, może kiedyś uda mi się uchwycić Mili wzrok patrzący z wyrzutem lub Hukki błogość pyska podczas drapania za uszami - bo Hukka poczyniła nie lada postępy w oswajaniu się i nie zwiewa w popłochu, jak wkładam rękę do królestwa, tylko podstawia łebek do głaskania i pierwsza przybiega po ogórki z ręki.
Mili na początku maja ważyła pod kg, ale jeszcze nie przekroczyła granicy - nie wiem, jak teraz, ważenie dopiero w weekend pewnie, bo i tak ledwo zdążam ze wszystkim :D
No właśnie - wczorajsze przybycie Czterech Rycerzy (http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =70&t=4656) wywołało spore poruszenie w moim babińcu. Były jakieś śpiewy, wzmożone gruchanie i przez chwilę nawet Mili z Nili usiłowały ich znaleźć, biegając po całym świnkopokoju - bez skutku, bom perfidnie rozsądna i ustawiłam chłopaków "na wysokości" :twisted:
Czarna Kluska i Morena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”