swego czasu miałam głos rycyka wgrany jako sygnał smsa, powiem, że budził sensację, ludność sie nerwowo rozglądała, gdzie siedzi ten ptaszek, co tak jojczy głośno
Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Dropś - fotogeniczny pan proś.
a tu masz odgłosy ptactwa, w tym biegusa: http://cyfromaks.home.pl/wroblowe/chara ... dri.htm#cc
swego czasu miałam głos rycyka wgrany jako sygnał smsa, powiem, że budził sensację, ludność sie nerwowo rozglądała, gdzie siedzi ten ptaszek, co tak jojczy głośno
-
lubię
Rycyk
Głos łąk firletkowych na Ponidziu, echh...
Tż miał kiedyś głos kruka jako sygnał połączenia, ale jak byliśmy w terenie, to to strasznie mieszało w wynikach inwentaryzacji
Tż miał kiedyś głos kruka jako sygnał połączenia, ale jak byliśmy w terenie, to to strasznie mieszało w wynikach inwentaryzacji
-
Dropsio
Dortezka - jak będzie coś, to wstawię 
Porcella - dzięki! Dzisiaj mnie właśnie gnębiło, co to tak u nas w drzewie piszczy... Może jakimś cudem znajdę
Lubię - zdradź proszę, czym tym się zajmujesz??? Jesteś genialna w rozpoznawaniu, inwentaryzacja...
Porcella - dzięki! Dzisiaj mnie właśnie gnębiło, co to tak u nas w drzewie piszczy... Może jakimś cudem znajdę
Lubię - zdradź proszę, czym tym się zajmujesz??? Jesteś genialna w rozpoznawaniu, inwentaryzacja...
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Rycyka zapoznałam, jak wydawał takie odgłosy, jakby mu sie bateria kończyłalubię pisze:RycykGłos łąk firletkowych na Ponidziu, echh...
Jak omc OT, to na całego. Oto odgłos maskonura: http://cyfromaks.home.pl/wroblowe/charadri/fraarc1.mp3
I uczciwie, to nie słyszałam, ale wierzę, bo to dziwaczne są stworzenia, latają trochę jak kolibry, tak szybciutko machają, kompletnie bez sensu, bo na wietrze morskim konkurując z mewami.
-
lubię
Rycykowi potrzebna jest wilgotna łąka, jeszcze trochę takich jest w PL (chociaż znikają szybko, niestety
). Koło Wawy więcej niż na Dolnym Śląsku. Ja po prostu kocham Ponidzie jako takie, a kiedyś rozbiliśmy się z tż nocą w lesie na górce, a jak rano zjechaliśmy z tej górki to mieliśmy widok na łąki różowe po horyzont i zewsząd krzyczące rycyki - piękny poranek
Czym się zajmuję - mizianiem Rudego
Czym się zajmuję - mizianiem Rudego
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
To na Islandii było 
-
Dropsio
Lubię, na prawdę super zajęcie! 
Porcella - na Islandii byłaś?
Pozazdrościć...
Puściłam sobie odgłos rycyka, i zgadzam się - są genialne!
Ja tam jednak zakochałam się niedawno w nietoperkach... Dzisiaj miałam przyjemność poobserwować jednego - śmigał dosłownie przed nosem. I te ich popiskiwanie... Kocham, kocham i jeszcze raz kocham!
Porcella - na Islandii byłaś?
Puściłam sobie odgłos rycyka, i zgadzam się - są genialne!
Ja tam jednak zakochałam się niedawno w nietoperkach... Dzisiaj miałam przyjemność poobserwować jednego - śmigał dosłownie przed nosem. I te ich popiskiwanie... Kocham, kocham i jeszcze raz kocham!
-
lubię
Nie no, to już jest wyuzdanie - lecieć na Islandię, żeby posłuchać rycykaporcella pisze:To na Islandii było
Dropsio - będę o Tobie pamiętać, a Ty się zapytaj rodziców, czy Cię puszczą z obcymi ludźmi na odłowy albo na zimowe liczenia - trochę tego w Twojej okolicy jest
-
Dropsio
Jak już tu podróżować zaczynamy, to w przyszłym roku uda nam się może skoczyć do Anglii... Wolałaby Irlandię, ale dobre i to

Lubię - z kim masz na myśli?lubię pisze:Dropsio - będę o Tobie pamiętać, a Ty się zapytaj rodziców, czy Cię puszczą z obcymi ludźmi na odłowy albo na zimowe liczenia - trochę tego w Twojej okolicy jestChyba, że sami mają ochotę się wybrać...
-
lubię
Z chiropterologami, rzecz jasna. Może znowu zrobią jakąś otwartą akcję, wtedy będzie można przeczytać o niej w prasie lub w internecie i sama możesz się zgłosić. A jak nie, a będę wiedziała że jadą i można się przyłączyć, to Cię zgłoszę. Czy sama będę nie wiadomo, lubię, ale to zależy od bardzo wielu czynników.