Blanda i Cri [Warszawa] już w DS
Moderator: silje
- effcien
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Blanda i Cri [Warszawa] | do adopcji
Jest jedna Pani zainteresowana adopcją Blandy i Cri, zobaczymy, co z tego wyjdzie. 

- sosnowa
- Kontakt:
Oj, to trzymamy!
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
effcien pisze:Jest jedna Pani zainteresowana adopcją Blandy i Cri, zobaczymy, co z tego wyjdzie.

- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
23.12.14 wynik badania histopatologicznego:
Do badania przesłano wycinek zmienionej macicy usuniętej w trakcie zabiegu sterylizacji. Badanie HP wykazało zapalenie przewlekłe endometruim macicy. metaplazja płaskonabłonkowa nabłonka endometrium, przekrwienie mięśniówki macicy.
Prawdę mówiąc nie wiem co to oznacza dla świnki. Ktoś się zna?
Do badania przesłano wycinek zmienionej macicy usuniętej w trakcie zabiegu sterylizacji. Badanie HP wykazało zapalenie przewlekłe endometruim macicy. metaplazja płaskonabłonkowa nabłonka endometrium, przekrwienie mięśniówki macicy.
Prawdę mówiąc nie wiem co to oznacza dla świnki. Ktoś się zna?
- martu.ha
- Kontakt:
ropomacicze po prostu 

nie do końca, to jest przewlekły stan zapalny, który mógłby doprowadzić do ropomacicza (nie doczytałam czy miała jakieś wycieki z dróg rodnych, jak miała to już było ropomacicze). Ta metaplazja to po prostu rozrost i zmienione komórki, ale nie ma ani słowa o podejrzeniu, że to rozrost nowotworowy co byłoby widać w wycinku. Więc jest bardzo dobrze. Wycięte i nie ma problemu. Teraz prośka musi tylko dojść do siebie.
- martu.ha
- Kontakt:
no miała krwawienie, dlatego napisałam, że ropomacicze. najważniejsze, że nie nowotwór, chociaż gdzieś czytałam i Dr Kasia też powiedziała, że u świnek nowotwory macicy i jajników raczej nie dają przerzutów, inaczej niż na przykład u psów czy kotów, gdzie często powstają przerzuty na listwę mleczną.
- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
- sosnowa
- Kontakt:
Biedula, ale już po. Turbuli nie robili hispatu, ale wyszłoby pewnie to samo bo objawy były identyczne. Śladu po operacji nie ma, jak są problemy to zupełnie inne i niezwiązane. ma dziewczyna a głowy.
A co z drugą? Ona chyba też miała cysty?
A co z drugą? Ona chyba też miała cysty?
- effcien
- Kontakt:
Z drugą przejdę się do weta w przyszłym tygodniu, jak się ogarnę trochę życiowo.
Przepraszam też za nieodpisywanie na smsy - mam puste konto :sciana:
Pani zainteresowana adopcją zrezygnowała, bo w razie choroby i potrzeby dokarmiania papką nie dałaby rady.
Ja mam chyba za duże wymagania, nie wiem, czy jest sens, bym dalej prowadziła adopcję - chciałabym mianowicie, by osoba adoptująca miała pod ręką dobrego weta, chęci i możliwość zajęcia się chorym zwierzakiem i by mogły od czasu do czasu polatać po pokoju bez dużego psa puszczonego luzem razem z nimi.
Przepraszam też za nieodpisywanie na smsy - mam puste konto :sciana:
Pani zainteresowana adopcją zrezygnowała, bo w razie choroby i potrzeby dokarmiania papką nie dałaby rady.
Ja mam chyba za duże wymagania, nie wiem, czy jest sens, bym dalej prowadziła adopcję - chciałabym mianowicie, by osoba adoptująca miała pod ręką dobrego weta, chęci i możliwość zajęcia się chorym zwierzakiem i by mogły od czasu do czasu polatać po pokoju bez dużego psa puszczonego luzem razem z nimi.