Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Re: Cwaniak, Tesia i Fiśka - czyli dom wariatów :)

Post autor: Anula »

Niestety jutro znowu wizyta u weta, w końcu w tym tygodniu jeszcze nie byliśmy :? Cwaniak od dwóch dni chodzi dużo gorzej, mam wrażenie że łapka dużo bardziej go boli bo przy smarowaniu jej strasznie się wije i drze, nawet jak na niego. A już było tak z nim dobrze i kulawizna była praktycznie niezauważalna :(
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Fajny film z selerem :love:

A co Wy mu na tą nogę robicie? Znaczy czego używacie?
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Przez 3 tygodnie dostawał lek przeciwzapalny i przeciwbólowy. Do tego dwa razy dziennie przemywanie riwanolem i smarowanie żelem na przyśpieszenie odbudowy tkanek. Ostatnie 1, 5 tygodnia tylko było smarowanko bo lekarz mówił, że nie możemy w kółko podawać mu tyle leków. Dokładnych nazw leków nie znam, musiałabym spisać z jego kartoteki.
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Ja mam tylko wątpliwości czy to na pewno jest te owrzodzenie łapek czy nie czasem zadziorek. Chociaż nie znalazłam na necie czy zadzior też by go bolał. Jak oglądam fotki na necie to mi nie wygląda mi jak te owrzodzenie :think: Muszę jutro przedyskutować to z lekarzem.
malina8777

Post autor: malina8777 »

Biedny :-( niestety wizyta będzie konieczna jeżeli go ta łapka boli, o ile mi wiadomo z owrzodzeniem nie ma żartów. Mój Chrupek ma podwiniete palce w przedniej łapce i właśnie wet nas przestrzegał żeby pilnować czy nic się przypadkiem nie dzieje. :fingerscrossed: za przystojniaka, na pewno będzie dobrze :buzki:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Wróciliśmy od weterynarza i stwierdził On, że trzeba coś zmienić bo najwidoczniej leki Cwaniak dostaje za słabe. Dostał zastrzyk przeciwzapalny, inny niż do tej pory i drugi z wit C, nie wiem czy coś tam jeszcze było. Żel, którym smarowałam do tej pory mam zamienić na maść ichtiolową żeby wyciągnęła na zewnątrz to co siedzi mu w łapce i ciągle odrasta. Cwaniak nie omieszkał wydrzeć się na całą lecznicę tak, że nawet psy nie miały z nim szans :lol: Co jak co, ale nie potrafi przyjąć tego na klatę ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Typowo męskie zachowanie - na kater się umiera. No to odcisk to już jak amputacja ;)
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Cynthia pisze:Typowo męskie zachowanie - na kater się umiera. No to odcisk to już jak amputacja ;)
Dokładnie! Tesia jak dostawała raz zastrzyk to ani nie drgęła. A ten to się wije, kombinuje, próbuje gryźć i przede wszystkim drze się w niebogłosy.
malina8777

Post autor: malina8777 »

Jaki żel stosowalas do tej pory? Moim zdaniem masc ichtiolowa może nie załatwić problemu... Lekarzem nie jestem, ale wydaje mi się ze powinnaś dostać masc z antybiotykiem i jednak przemywac rivanolem, masc z witaminą A też nie zaszkodzi, jednak masc ichtiolowa działa słabo drażniąco na skórę i nie zawsze jest to dobre rozwiązanie... Pewnie nie zaszkodzi ale powinien, moim zdaniem dostać antybiotyk na łapcie. Dobrze jest też założyć opatrunek żeby wyciągnąć ropę oraz uniknąć podrażnienia i dodatkowej infekcji
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”