Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Zaffiro

Re: Bunia&Majka- Żarło!

Post autor: Zaffiro »

super :love: :D
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

no i masz, za długo było dobrze.
właśnie wróciliśmy z medicavetu - Bunia ma mega wzdęcie a Majka schudła z 70 gramów w stosunku do swojej normalnej wagi. Bunia dostała 3 zastrzyki - tolfine, baytril i coś tam jeszcze i duży zastrzyk z kroplówą, Majka zastrzyk i pobieranie krwi... na razie nic nie wiadomo, Bunia do dalszego macania i pewnie usg, Majka czekamy na wyniki krwi. W srodę lub nawet jutro kolejna wizyta...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

:fingerscrossed: :fingerscrossed:
dieta na suchym? Masuj może brzuszek delikatnie?
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Chrumka
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: Chrumka »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: Trzymamy !
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

no właśnie o dietę nie spytałam - więc co, nie dawać jej żadnych warzyw? zaraz je rozłączę i będę dawać buni biolapis i bobotic tylko nie wiem czy razem czy oddzielnie.

https://www.facebook.com/opowiesciswinskiejtresci

dzięki :)
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Przy wzdęciu raczej tylko suche, zwłaszcza siano. Ona je? Bo jeśli nie to trzeba dać jakąś papkę... bobotic i biolapis osobno, biolapis pół saszetki rozpuszczasz w wodzie i podajesz strzykawką, boboticu ile tam trzeba - tak samo.
Awatar użytkownika
sosnowa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Dużo ją masuj, jak się da oczywiście, a bobotic możesz podawać nawet co dwie- trzy godziny.
Nie wiem, czy już to odkryłaś, ale boboticu jest zawsze ile chcieć w tej aptece przy Emilii Plater, którą się mija, jak sie idzie z Hożej do autobusu :D U nas wczoraj tez się powzdymało towarzystwo, ale przynajmniej wiem, że po liściach od brokuła (zakazane, bo na czarnej liście, wiem).
Z tym spadkiem wagi jakoś niefajnie, w razie czego polecam do dokarmiania mieszankę trzech marumotów: grasshopper, body build i bowel boost. Kupiłam w mv.

najpierw się pokichałam ze śmiechu czytając o rolnikach, a tu takie macie problemiska.
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

bobotic mam, dawałam jej już 3 dawki i nie widzę specjalnie różnicy. Ja sama nie wiem, wydaje mi się że ona ma taki brzuch stale i to od dawna odkąd przytyła po operacji, może to jednak nie jest wzdęcie?

obie jedzą samodzielnie karmę i siano, zjadły też z apetytem trochę trawy zbożowej. Majka wykorzystuje sytuację żeby przejąć władzę... -_- Bunia jej strzela z liścia, Majka odchodzi a po jakimś czasie znów się stawia... -_-

A czemu liście brokuła są be? Dla wszystkich świń czy chodzi o wapń? U mnie brokuł był chyba przedwczoraj, okazjonalnie daję im rzeczy z zakazanej listy wapniowej mimo wszystko.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Grass hopper nie włazi do strzykawki....a reszta ok, Tylko po tej kremowej na problemy z układem pokarmowym moje dostały sraczki...
Jeśli chodzi o warzywa, to ja już jestem głupia i nic nie piszę... Wychodzi na to, że jedne są be a inne jeszcze bardziej be. A przecież świnie mają jeść zielonkę... A ostatnio jeden wet mi napisał, że karmy trovet, vl, brit to syf....Ale nie dał żadnej propozycji...I wtedy się poczułam, że całe życie daję syf moim świniom... A jak daję za dużo świeżego, to sraka...A u Ciebie wzdęcia...
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Czarna nie czarna... ale witamin duzo. Wszystkie liscie i inne zielonki mocze w zimnej wodzie, poza trawa wlasnego chowu. Jakos po brokulowych wzdec nie zauwazylam, baki natomiast owszem. Z tym brzuchem to u Jantara rak bylo, mial slabsze miesnie, albo cos z ich obsluga, w kazdym razie byl taki baloniasty z natury, wiec pogadaj z wetkami, one go pamietaja i walke o jego zycie w styczniu...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”