Gry komputerowe

Dyskusje niekoniecznie o świnkach.

Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
urszula1108
Miejscowość: Nadolice Wlk/Wrocław
Kontakt:

Re: Gry komputerowe

Post autor: urszula1108 »

Ja używam kompa również do pracy, więc zdecydowanie wolę komputer. Zresztą sporo rzeczy można wymieniać stopniowo i wtedy koszt modernizacji się rozkłada i już nie przeraża tak, jak jednorazowy wydatek. Zresztą, może jestem starej daty, ale dla mnie najwygodniejszym kontrolerem jest myszka :D
Obrazek
aga666

Post autor: aga666 »

Urszula, a w kwestii "grania" w Wieśka patrząc, to możesz też na yt wybrać jakiegoś jutubera który nagrywa całą serię z gry. Niektórzy swoim stylem gry jeszcze dodatkowo podnoszą atrakcyjność swoich wrzutów.
Osobiście polecam Seto - taki troche ciapowaty, ale ma swój urok, Tivolta - szaleniec o niewyparzonej gębie, Rocka - ostoję spokoju i merytoryczności, Roja - psychola i nicponia i jeszcze paru innych by się znalazło. Najlepiej samemu wybrać czyj styl najbardziej nam odpowiada :)
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Dzięki wielkie. Na pewno skorzystam :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Jack Daniel's
Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
Kontakt:

Post autor: Jack Daniel's »

Polecam Kassiego901. Ma 15-minutowe odcinki (kilka lat w streamingu, a YT się doczepił o muzykę w tle i ograniczenie jeszcze miesiąc), sam u niego inne rzeczy ogląda. Ostatecznie "duży dzieciak" Vertez :P
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

W pracy wakacje, więc będzie czas oglądać. Dzięki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

Ja wolę się bawić w rozbudowę ;) w końcu to mój zawód.
Obecnie mam jeden ze słabszych i5 bo wolałam lepszą grafikę ;)
A ze streamerow lubię soushibo. Robił wywiad z SPŚM :D
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

A co proponujesz zmienić płytę główną i procka i przejść na socket 1150, czy wymienić samego procka na i5, a obie te rzeczy wymienić za 3-4 lata?
Obrazek
aga666

Post autor: aga666 »

Panna Fiu Fiu pisze:Ja wolę się bawić w rozbudowę ;) w końcu to mój zawód.
No Ala, u Ciebie nie ma pytań i wiadomo że MUSISZ tak wybrać :)
Ale dla takich szaraczków dla których bebechy kompa to zagadka i świat równoległy (czyli np mnie :mrgreen: ) konsola to idealne rozwiązanie, bo się już nie trzeba przejmować niczym, tylko włożyć płytkę do napędu :lol:
Awatar użytkownika
Panna Fiu Fiu
Administrator
Miejscowość: Chorzów
Kontakt:

Post autor: Panna Fiu Fiu »

urszula1108 pisze:A co proponujesz zmienić płytę główną i procka i przejść na socket 1150, czy wymienić samego procka na i5, a obie te rzeczy wymienić za 3-4 lata?
Zależy czego chcesz. Jeżeli Twoim celem jest i7 to proponowałabym zmienić od razu a nie bawić się w półśrodki. Natomiast za 3-4 lata to i7 będzie taką i5 czasów obecnych ;-) Technologia gna do przodu, producenci gier stawiają nowe poprzeczki producentom komponentów. Więc jeżeli za 3-4 lata będziesz chciała mieć procesor najnowszej generacji (jak teraz i7) to kup i5 a za te lata zainwestuj w najnowsze standardy ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
urszula1108
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź. W tym roku wymieniałam zasilacz, grafikę i dokupywałam pamięć, więc chyba wymienię samego procka i pomyślę nad kompletną wymianą za 3-4 lata. Płytę i procka wymieniałam w zeszłym roku, na szybko po awarii, więc ograniczona finansowo zdecydowałam się na używaną płytę i i3 na socket 1155. Nie bardzo miałam więc ochotę wymieniać ją w tym roku, ale czasem warto. Po przeczytaniu info od Ciebie wymienię samego procka :D.
To jeszcze pytanie odnośnie procków:
Ten procek "i5-3340 3.10 GHz, turbo 3.30 GHz, x4/4, 6 MB, 77W, HD 2500, BOX, s-1155 " jest tańszy od tego "Procesor INTEL CORE i5-3340S
2.80 GHz, turbo 3.30 GHz, x4/4, 6 MB, 65W, HD 2500, BOX, s-1155 " - dla laika czym więcej MHZ, tym lepszy sprzęt. Jak dla mnie poza taktowaniem różnią się tylko mocą termalną - czy ta różnica cenowa wynika tylko z tego powodu? Czy warto dopłacać do tego chłodniejszego z mniejszym taktowaniem? Na obecnym procku mam kilkuletni już miedziany wentylator zalmana.
Będę wdzięczna za pomoc.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze sprawy”