Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
awa39
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: awa39 »

Rossi rezydencja świetna a niestety siusia się najlepiej właśnie na dywaniki :laugh:
Kiniuchaaa

Post autor: Kiniuchaaa »

Jaka cudna układanka :yahoo:
Ale u moich by się pewnie nie sprawdziła, bo to leniuchy i nie chodzą tam, gdzie nie ma żarcia :szczerbaty: Więc pewnie by nie chodziły po tych "zjeżdżalniach" :)

Pieknie! :love:
Grzywka

Post autor: Grzywka »

U mnie byłoby znów na odwrót :P Tam, gdzie wiedzą, że mogą wejść (zabezpieczony teren w zasięgu łapek)- na pewno z tego skorzystają i wejdą, a na dodatek coś popsują :lol:
My myślimy nad małym przemeblowaniem u chłopaków, ale jakoś ciężko mi się do tego zabrać i trochę zawodzi mnie inwencja twórcza, a prośkom zaczęło się nudzić. Niestety hamaczki, norki, tuneliki i inne takie rzeczy odpadają, bo to zabawa na 20 sekund i już trzeba prać :P Zastanawiałam się, czy zamiast półki, dać im 2 domki, ale jakoś ta koncepcja nie do końca mi się widzi :P
Może Ktoś ma jakiś pomysł? :)

http://s4.ifotos.pl/img/IMAG215jp_nsxwssx.jpg

No więc zabrałam się dziś za robotę. Myślę, że wygląda to lepiej niż poprzednio i na pewno jest wygodniejsze :P Prosiaki również zadowolone :)

http://s6.ifotos.pl/img/1jpg_nsxanhp.jpg
http://s6.ifotos.pl/img/2jpg_nsxanhe.jpg

Niestety nie udało mi się uchwycić całości, ale mniej więcej tak to wygląda:
http://s6.ifotos.pl/img/3jpg_nsxanhs.jpg
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ja mam pomysł! Tam gdzie stoi zielony domek daj taki duży tunel z gałązek, żeby mogły na górę wskoczyć i przejść na drugą stronę klatki w trudniejszy sposób (to na pewno im się spodoba), a na dole świnki miałyby 2 przedzielone "sypialnie" :D
Ale półeczka :ok: na medal ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Grzywka

No właśnie z tym może być problem, bo ciężko mocuje się paśnik do tych paneli, a żeby taki tunel zrobić, musiałabym przykręcić sianodaj w innym miejscu. Poza tym moje prosiaki "nie nadają" się do tuneli, w kilka chwil zostałby zasikany, nawet gałązkowy- wypróbowałam już :P Ale bardzo dziękuję, może przy następnym przemeblowaniu pomyślę o czymś podobnym :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Takie "małe" stworzonka, a ile siku się w nich mieści :laugh:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Grzywka

Żeby tylko siku :lol: Ale jestem zadowolona ze zmiany położenia półki, bo już nie muszę prać kocyków 2-3x dziennie :szczerbaty: Najczęściej załatwiają się w swoich domkach, norkach, kocykach, legowiskach i innych fajnych rzeczach, a ja nie wyrabiałam z praniem, teraz widzę, że kocyk może przeżyć nawet 2-3 dni, bo prosiaki lecą załatwiać się w kątach pod półką lub przy paśniku :P Ulga niesamowita.
maleńka

Post autor: maleńka »

Super teraz mają :love: Uwielbiam twoje pomysły :)
Grzywka a może założysz chłopakom wątek, chętnie bym pooglądała więcej ich zdjęć :szczerbaty:
Grzywka

Bardzo mi miło, że się podoba :)
Może kiedyś założę, jak tylko będę się bardziej nudziła :P
maleńka

Post autor: maleńka »

Szukam już desek jakichś, bo twój pomysł tak mi się spodobał że planuję coś podobnego zrobić :)
I zastanawia mnie jak masz założoną tą cerate żeby się nie ruszała ? przypięłaś ją czymś do desek ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”