Wesołe stadko na 16 łapkach i 4 kopytkach

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Pikabu

Re: Dziewczynki: czyli Toffi, Linoskoczka i Cichotka

Post autor: Pikabu »

Dominika45- To w sumie też racja, bo zawsze sobie patrzą do mordek, co kto je? Moje niestety już też "zmoczyły" kiedyś tunelik. A w szmacianym domku zrobiły "szarlotkę" ale raczej są porządnymi kobietkami.

Loriain- nie wiem w sumie co się z nimi konkretnie stało... jedna zaczęla się palić, w drugiej poszedł bęben. Derki z wypełnieniem 350 g i kapturem na konia są spore i pewno ciężkie jak nabiorą wody, nawet jak ów koń jest kucykiem :P Potem mieliśmy pralkę 10 kg, ale teraz się przeprowadziliśmy i mamy "normalną" :/

Katiusha - Mój chyba wie z doświadczenia, że lepiej się już nie zgadzać po prostu. Szczególnie, że w nowej stajni mam pralkę. Więc w pralce w domu piorę jedynie ubranka psa. Reszta ręcznie lub w stajni właśnie :P Nie dziwię mu się po tym ile pralek już załatwiłam :laugh:
loriain

Post autor: loriain »

Moja ma 7 kg wkladu i daje rade odkad vetbeds podzielilam na dwie czesci. Do filtra zagladalam ostatnio a tam czysto :o to gdzie to sie znika?
katiusha

Post autor: katiusha »

Sie w rury spłukało. Też zauważyłam, że niewiele w tym filtrze zostaje :szczerbaty:
Pikabu, musiały być trefne pralki (z jakąś częścią w środku) bo moja poprzednia sześciokilówka mając 8 lat jeszcze dzielnie prała drybedy.
Twój chłop wie, że masz inną pralkę do prania, to marudzi. Bierz swińskie rzeczy do prania do stajni :szczerbaty:
Pikabu

Wychodzi na to, że jestem koszmarną Panią domu.... ale nawet nie wiem gdzie w naszej pralce jest filtr :P

A pralki, no nie były najlepsze to fakt. Przy jednej nawet pan z serwisu jak jeszcze serwis był w ramach gwarancji powiedział, że on jednak by radził zakup innej pralki bo ta się zaraz rozleci i ten model tak ma. Ta ostatnia właśnie była fajna :/ Ale cóż, jak się już zmęczne praniem ręcznie drybedu to będę wozić do stajni :P

Tymczasem podzielę się rozczulającym widokiem :love:
Obrazek
loriain

:love: taki widok z rana i od razu dzień lepszy :102:
dominika45

Post autor: dominika45 »

O wow!! super!! :buzki:
Pikabu

Taki widok dziś przed sprzątaniem :)

Udało mi się uchwycić Linoskoczkę pod mostkiem, przy otwartej klatce :D (zwykle jak otwieram jest szał ciał)
Obrazek

I pupa Toffi, która śpi w tuneliku
Obrazek

Skoczusia
Obrazek

I Toffi
Obrazek
Obrazek

Oraz "Hej, teraz ja tu będę" spór trwał parę minut, ostatecznie tak śpią :P
Obrazek
loriain

Haha znalazły kompromis ;)
katiusha

Post autor: katiusha »

No bo jak świnia głowę schowa i nas nie widzi, to znaczy, że my jej też napewno nie widzimy :lol:
Najważniejsze schować przód :laugh:
dominika45

Post autor: dominika45 »

:lol: Tak, nasza Coco tez wyznaje tę samą zasadę to nic, ze reszta wystaje ale gdy głowa w środku to całej świnki nie ma.. :102: fotki super ale ostanie :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”