Sam i Max - dwóch chłopaków z WARSZAWY znalazło nowy dom
Moderator: silje
Re: Sam i Max - dwóch chłopaków z WARSZAWY znalazło nowy dom
Nie tylko mogą, ale chyba muszą 

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Powinni! I z sianem w dużej ilości, tyle, żeby można się było i schować i najeść.
Kiedy łączyłam Pontusa z Jantarem - dwa stare samce - to dostali w rogu pokoju wybieg ze starego koca, na środku kupę siana i tyle. Drugiego dnia dałam dwa kapciochy. Ale połączyć się udało właściwie już w pierwszej dobie, aczkolwiek wrzasków, kwików, turkotów i wyścigów naokoło było naprawdę dużo. W końcu obaj padli i wstali już zaprzyjaźnieni. Po trzech dniach chyba dałam im klatkę, z tym, że na początku stale otwartą.
Kiedy łączyłam Pontusa z Jantarem - dwa stare samce - to dostali w rogu pokoju wybieg ze starego koca, na środku kupę siana i tyle. Drugiego dnia dałam dwa kapciochy. Ale połączyć się udało właściwie już w pierwszej dobie, aczkolwiek wrzasków, kwików, turkotów i wyścigów naokoło było naprawdę dużo. W końcu obaj padli i wstali już zaprzyjaźnieni. Po trzech dniach chyba dałam im klatkę, z tym, że na początku stale otwartą.
Okej nie mają już prawie nic w klatce od kilku godzin oprócz siana i misek 

I nie oddawać im domków póki nie skończą się kłócić tak ? 

Dokładnie tak, powiedzmy, że będą to nagrody za dobre zachowanie 

Gdy nie mają domku a ktoś podchodzi biegają po niej panicznie 

- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Przykryj wierzch klatki ręcznikiem - tak do polowy i kawałek tylnej ściany. Będzie osłona od góry, a to najważniejsze, żaden drapieżny ptak ich nie złapie.
Tak naprawdę to głównie tego sie boją.
Przestaw się na ich sposób patrzenia i myślenia: Boimy się drapieżnych ptaków, zawsze lepiej, żeby taki ptak zlapał słabszego koleżkę. Ale żeby wiedzieć, który jest słabszy, musimy to ustalić.

Przestaw się na ich sposób patrzenia i myślenia: Boimy się drapieżnych ptaków, zawsze lepiej, żeby taki ptak zlapał słabszego koleżkę. Ale żeby wiedzieć, który jest słabszy, musimy to ustalić.
Sam nadal podgryza Maxa goni go i piszczą na siebie
Nie jest lepiej 

-
- Miejscowość: ok. Warszawy
- Kontakt:
Może dostaw tą 80, połącz je wejściami, tylko te drabinki przykryj jakimś ręcznikiem i niech mają więcej przestrzeni.
TM - Peppa, Matylda, Zosia i Rysia, Lusia, Carmen, Gloria, Rozalka, Tequila