Markiza, Czarna [*] i Knedel - w trakcie leczenia
Moderator: porcella
Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Markiza, Czarna [*] i Knedel - już w DT - Wawa
Jakie cudne kopytka!
Knedelek je Trovet....granulki!!! Robienie papki podziałało...polubił ten smak 

- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:
Ok, to dam norkę Porcella - zostawi Wam ją dziś w Mv, odbierzcie w niedzielę. Zielona jest trochę ... jedopaskowo. Ale mam nadzieję że będzie wygodna 

- pucka69
- Wiceprezes ds. finansowych
- Miejscowość: Warszawa - Ursynów
- Kontakt:

Porcella zostawiła podpisaną, szukaj w niedzielę w Mv

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
KOniecznie się upomnij, bo tam dzisiaj Sajgon nad Sajgony był i nie było rejestratorki, bo się pani Magda pochorowała. Norkę położyłam w szpitaliku, ale gdzie będzie w niedzielę, któż wie?
Pucka, dziękujemy. Knedelek na pewno chętnie się w tej norce zakopie
Porcella, ok....będziemy szukać.
Kolor siuśków Knedla jest dziwny. Na podkładzie jest rdzawy. Sporo pije, je codziennie buraczki....ale nie wiem czy to od buraków. Nie popiskuje przy sikaniu.

Porcella, ok....będziemy szukać.
Kolor siuśków Knedla jest dziwny. Na podkładzie jest rdzawy. Sporo pije, je codziennie buraczki....ale nie wiem czy to od buraków. Nie popiskuje przy sikaniu.

waga 821gr
Edit: po wizycie
p. Magda obejrzała uszka Knedla. Nic już się tam nie dzieje, grzybkowi zrobiliśmy papa.
Osłuchany chłopak, płuca, oskrzela czyste. Jedynie serce nie działa jak należy. Umówię go na przyszły tydzień do kardiologa.
Zarastająca skóra na grzbiecie swędzi. Drapie i gryzie się w tych miejscach. Zrobił sobie nawet przed wizyta rankę.
P. Magda uważa, że to na tle nerwowym, że to swędzenie siedzi w jego głowie.
Na wszelki wypadek dostał zastrzyk -Iwermektynę.
Mamy też receptę na Lorinden N krem do smarowania 2x dziennie. Krem ze sterydem o działaniu przeciwświądowym.
Tak teraz zastanawiam się czy Triderm, który mam w domu może zastąpić Lorinden? Ktoś coś wie?
Poza tym skóra z łupieżem. Dostał APL skin 0,3ml 1xdziennie.
Zabraliśmy też Prilium, bo to które mamy wystarczy na 3-4 dni max.
Zastrzyków z Baytrilu już mamy nie robić.
Dalej dajemy BioProtect i Imunoglukan.
Knedel pięknie je, robi już całkiem duże boby, twarde. Rośnie, łobuzuje, niezmiennie, pięknie daje się "obsługiwać".
Lelanie po główce jest super....wylegiwanie się w norce od Pastuszka też.
Darcie się JEŚĆ!!!!!! o 5 rano też jest super

Knedel dostał dzisiaj prezent od Cioci Pucki. W pięknej norce postaramy się zaprezentować jutro. Dziękujemy
Edit: po wizycie
p. Magda obejrzała uszka Knedla. Nic już się tam nie dzieje, grzybkowi zrobiliśmy papa.
Osłuchany chłopak, płuca, oskrzela czyste. Jedynie serce nie działa jak należy. Umówię go na przyszły tydzień do kardiologa.
Zarastająca skóra na grzbiecie swędzi. Drapie i gryzie się w tych miejscach. Zrobił sobie nawet przed wizyta rankę.
P. Magda uważa, że to na tle nerwowym, że to swędzenie siedzi w jego głowie.
Na wszelki wypadek dostał zastrzyk -Iwermektynę.
Mamy też receptę na Lorinden N krem do smarowania 2x dziennie. Krem ze sterydem o działaniu przeciwświądowym.
Tak teraz zastanawiam się czy Triderm, który mam w domu może zastąpić Lorinden? Ktoś coś wie?
Poza tym skóra z łupieżem. Dostał APL skin 0,3ml 1xdziennie.
Zabraliśmy też Prilium, bo to które mamy wystarczy na 3-4 dni max.
Zastrzyków z Baytrilu już mamy nie robić.
Dalej dajemy BioProtect i Imunoglukan.
Knedel pięknie je, robi już całkiem duże boby, twarde. Rośnie, łobuzuje, niezmiennie, pięknie daje się "obsługiwać".
Lelanie po główce jest super....wylegiwanie się w norce od Pastuszka też.
Darcie się JEŚĆ!!!!!! o 5 rano też jest super

Knedel dostał dzisiaj prezent od Cioci Pucki. W pięknej norce postaramy się zaprezentować jutro. Dziękujemy
Ostatnio zmieniony 10 maja 2015, 18:17 przez koni, łącznie zmieniany 1 raz.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Najlepiej zadzwonić i zapytać doktora o tę maść 
W Tridermie też jest steryd, poza tym antybiotyk i przeciwgrzybiczy clotrimazol. Wątpliwości może budzic tylko gentamycyna, żeby nie przedawkować, ale ja nie doktor...

W Tridermie też jest steryd, poza tym antybiotyk i przeciwgrzybiczy clotrimazol. Wątpliwości może budzic tylko gentamycyna, żeby nie przedawkować, ale ja nie doktor...
Porcella, rozmawiałyśmy o p. Kraszewskiej z przychodni Vetcardia. Ta pani pracuje tylko raz w tygodniu i będzie dopiero w najbliższy poniedziałek, w godzinach popołudniowych.
No i teraz jak to robimy? Czy łączymy chłopaków i Ty go zabierzesz, czy mam się umawiać do innego lekarza z tej przychodni na jutro/pojutrze?
Knedel nie kicha, nie kaszle. Boby normalne, waga poszła w górę. Futro odrasta. Je wszystkie warzywa, siano, granulat (Trovet i trochę CC). Pije ładnie. Kopytka wyciąga
Trzeba smarować skórę, bo niesmarowana swędzi. No i leki: Prilium, BioProtect, Imunoglukan, APL.
No i teraz jak to robimy? Czy łączymy chłopaków i Ty go zabierzesz, czy mam się umawiać do innego lekarza z tej przychodni na jutro/pojutrze?
Knedel nie kicha, nie kaszle. Boby normalne, waga poszła w górę. Futro odrasta. Je wszystkie warzywa, siano, granulat (Trovet i trochę CC). Pije ładnie. Kopytka wyciąga

Trzeba smarować skórę, bo niesmarowana swędzi. No i leki: Prilium, BioProtect, Imunoglukan, APL.