Golępachy i giglacze czyli historia (nie)całkiem normalna.

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Re: Golępachy i giglacze, czyli historia (nie)całkiem normal

Post autor: Siula »

Oj dawno nas tutaj nie było, więc przypominamy o nas. Dni tak szybko mijają, ciągle coś do zrobienia, praca nas wykańcza, Duży mi się psuje tzn. jego kręgosłup. Moje świniole oczywiście muszą mnie martwić. Misia ma od tygodnia wzdęcia, kupy miękkie , maziaste, chudziutkie niteczki. Potem jest lepiej, boby ładne i znów. Wczoraj byliśmy w przychodni, nasza dr Joasia na urlopie, ale zajęła się nami troskliwie tzn Misią ;) młodziutka weterynarz, ale widać,że zna się na świnkach. Zrobiliśmy zdjęcie- brzuszek pełen gazów i kupek, Micha pisk przy duszeniu brzuszka, przy zastrzykach to kwik taki zanim jeszcze ją ukłuli,że aż Duży nie mógł na to patrzeć i wyszedł :? . Ząbki obejrzane, nie podobały jej się dolne,że za bardzo w stronę policzków rosną, mamy kontrolować. Misia to cuuuda wyczyniała w drodze do lekarza. Rozgrzebała wszystko co miała w transporterku, drapała, gryzła a jak Duży jej otwarł to mu uciekać chciała i go po rękach szczypałą :lol: Ona po prostu nie lubi zamkniętych, małych przestrzeni, jak jej Duża :roll: W drodze powrotnej już grzeczna była, wymęczona. Strasznie mnie martwi ten jej brzucho, ja już nie wiem co im do jedzenia dawać, co robię nie tak. Kupy brzydkie pozbierałam i od razu zostawiliśmy do badania. Już było tak pięknie, myślałam,że to Tosia znów ma takie brzydkie a tu Misiek z tymi wzdęciami echhhh...
Na poprawienie humorku zaraz zdjęć poszukam, jak było ładnie to zrobiłyśmy na ogródku, a dziś do 18 lało u nas.
A nam się świnie śnią ostatnio- mnie,że Misia wskakiwała na łóżko i skakała taaaak wysoko po nim,a Dużemu, że Tosia była specjalnie przeszkolona i rozbrajała bomby! :laugh:
Ostatnio zmieniony 05 sie 2016, 22:23 przez Siula, łącznie zmieniany 1 raz.
Lizaczek

Post autor: Lizaczek »

Fajnie, że jesteście :D Dzieeelna Miśka :buzki:
Awatar użytkownika
Siula
Kontakt:

Dzięki, Twoje księżniczki piękne też widzę pokazały się po dłuższej nieobecności :102:

Tak leniuchujemy na naszym ogródeczku:
Obrazek
Tosia:
Obrazek
Misia:" Dajcie pojeść a nie tylko zdjęcia i zdjęcia"
Obrazek
Obrazek
Assia_B

Post autor: Assia_B »

My dojechaliśmy do rodziców TŻ, chłopcy mieli mieć trawing, a tu ulewa jakich mało :-(

Za zdrówko :fingerscrossed:
Carmelisa

Post autor: Carmelisa »

Jakie świnie na trawiinguuu ; )
A jak tam wyniki Misi? Już coś wiadomo?
Awatar użytkownika
Siula
Kontakt:

Byliśmy dzisiaj przed pracą u weterynarz. Taaaaka kolejka, psy, koty i dwa króliki. Spóźniliśmy się z Dużym do pracy godzinkę,ale najbardziej się martwiliśmy,że Miśka tak siedzi długo biedactwo w transporterku. Brzusio jeszcze był nagazowany, dostała metokroploamid ( nie wiem jak się pisze) i jeszcze 3 zastrzyki do domu. Musze ją kłuć,( nie wiem jak to zrobię z tą panikarą :o) i rodicare na ten brzusio jeszcze. Od tego wszystkiego zapomniałam,że kupy badaliśmy (głupia ja) a potem już się dodzwonić nie mogłam :glowawmur: . Mieli tam dzisiaj roboty z tymi zwierzakami. Jeden piesek (a właściwie suczka) z poczekalni nas polubił
(rasy West zresztą) i został wymiziany za wszystkie czasy. :102:
Alex

Post autor: Alex »

Ale maja fajnie te twoje proski :love: za zdrowie :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Fajnie leniuchujecie :ok: Sąsiedzi z góry nie podglądają świnek? :102:

Biedna Misia :pocieszacz: Co te świnie ostatnio wymyślają :idontknow:
Obrazek
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

ale suuuuuper ten trawing, zazdraszczam :love:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Jakbym była sąsiadką z góry, to na pewno z chłopakami byśmy podglądali :szczerbaty: :szczerbaty:

My walczyliśmy długo z bobami Żurka, kilka miesięcy. Albo dłużej... Może jeszcze co mogę poradzić, to spróbować weekendowe kuracje probiotyczne. Wetka mi poradziła, żeby na weekend od piątku do niedzieli dawać i potem znowu na 4 dni przerwy. I tak kilka tygodni. Tak też próbowaliśmy. W sumie to nie wiem, co nam pomogło w końcu, może wszystko na raz, a może w końcu coś zaskoczyło i na razie jest ok, acz rewelacji też nie ma, bo boby nie są piękne (małe i zakończone na szpic), ale nie jest to już kupa maziasta. Tylko że u nas nigdy nie było wzdęć, gazów ani bolącego brzuszka. Może z bobów Wam coś wyjdzie Niech szybko wraca do zdrówka i żeby nie było kujek :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”