Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Ryan, Alfie,Diablo, Angelo & Lewis
Odeta chomis tylko raz napchal karmy w policzki i to nie dużo żeby przetransportować do domku. A tak nie trzyma jedzenia w policzkach. Teraz je przy misce i nie chomikuje jedzenia.
U mnie zawsze napychały policzki i zanosiły wszystko do domku- lepiej mieć pod łapką jedzenie, bo jak usnę to mi mogą ukraść! 

Ale jakim trafem miałam wszystko w domu. Tylko kołowrotek musiałam mu kupić.
Chomis dzisiaj rano wszedl mi na reke i stał na 2 łapkach. Chciał żebym go podsadzila do wyjścia. On jest małym cwaniakiem. Strasznie kombinuje. Boe sxybko ci się oswoily chomiki? Ja myślałam że będzie uciekał od reki a on zawsze przychodzi sprawdzić co tam mu wkładam.
Chomis dzisiaj rano wszedl mi na reke i stał na 2 łapkach. Chciał żebym go podsadzila do wyjścia. On jest małym cwaniakiem. Strasznie kombinuje. Boe sxybko ci się oswoily chomiki? Ja myślałam że będzie uciekał od reki a on zawsze przychodzi sprawdzić co tam mu wkładam.
Żebym ja to pamiętała...! To było jakieś 20-25 lat temu!
Chomiki generalnie nie są zbyt skomplikowane, są mniej inteligentne od świnek, mniej się boją nowego otoczenia, mniej wymagają, mniej się też przywiązują i jest z nimi mniejszy kontakt.
Innymi słowy są proste w obsłudze! Nie licz tylko na to, że będą z Tobą tak związane jak świnki. Chomik to jednak samotnik z urodzenia!
Chcą jeść, spać i uciekać, nic nadto!
Edit.
No jeszcze lubią się dużo ruszać! Jak nie śpią, to biegają jak wariaci!
Chomiki generalnie nie są zbyt skomplikowane, są mniej inteligentne od świnek, mniej się boją nowego otoczenia, mniej wymagają, mniej się też przywiązują i jest z nimi mniejszy kontakt.
Innymi słowy są proste w obsłudze! Nie licz tylko na to, że będą z Tobą tak związane jak świnki. Chomik to jednak samotnik z urodzenia!
Chcą jeść, spać i uciekać, nic nadto!

Edit.
No jeszcze lubią się dużo ruszać! Jak nie śpią, to biegają jak wariaci!
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Chomiki lubią też się wspinać i kopać w ziemi. Dobrze jest dać im jakieś naczynie, np. głęboką kuwetę napełnioną jakimś materiałem do kopania. U koleżanki chomik kopie w doniczkach
.

Koleżanka na pewno się cieszykimera pisze:U koleżanki chomik kopie w doniczkach.

A moge mu dac piasek? np w jakims naczyniu zeby sobie tunele kopal. Ja nie mam kwiatow (zdychaja mi notorycznie)
Tak ciagle mysle nad ta klatka. Moze jak mu zrobie pieterko i tunele dookola klatki to nie zwieje? Bo on ma tylko kolowrotek, rolke papieru, tunelik i domek i pewnie mu sie nudzi. Dzisiaj pojde pozniej spac i cos pokombinuje.
Moje dziecko jak wroci ze szkoly to bedzie czytac o chomikach. Tez musze sie troche doksztalcic
Tak ciagle mysle nad ta klatka. Moze jak mu zrobie pieterko i tunele dookola klatki to nie zwieje? Bo on ma tylko kolowrotek, rolke papieru, tunelik i domek i pewnie mu sie nudzi. Dzisiaj pojde pozniej spac i cos pokombinuje.
Moje dziecko jak wroci ze szkoly to bedzie czytac o chomikach. Tez musze sie troche doksztalcic

Ulubionym zajęciem poza klatką moich chomików było przebieganie z ręki na rękę i nigdy im się to nie nudziło! Mogły tak cały dzień.
Nasz maluch juz zaliczyl przebieganie przez 4 rece dzisiaj rano. Wariat maly
biegal po lozku u Miska a Misiek jaki szczesliwy byl, ze w koncu mogl dotknac chomisia. Byl zdziowiony jaki on lekki.
Wczoraj jak poprzytulalam chomisia a potem wzielam Alfa na rece to sie przerazilam jaki on ciezki (1.5 kg)

Wczoraj jak poprzytulalam chomisia a potem wzielam Alfa na rece to sie przerazilam jaki on ciezki (1.5 kg)
- pour
- Miejscowość: Glasgow
- Kontakt:
Ania przegladaj gumtree, wczoraj widzialam jakies klatki po 10 czy 15 f ,mozemy Ci odebrac w ramach poznawania krajobrazu
czasami sa takie wielkie kufry plastikowe, jak my mamy na akcesoria swinkowe, ale raz tylko widzialam zeby byly przezroczyste