I zrobiło się pusto... ;(
Moderator: pastuszek
- KARINA2613
- Miejscowość: Koszalin
- Kontakt:
Re: Czupurek-Żaba i Kropelek-Wiercipięta ;)
jak przywiozłam maluchy do domu to i jedno i drugie było takie maleńkie, że właśnie na dłoni się spokojnie mieściły futra i wtedy waga była gdzieś w okolicy 150-200g. potem prosiaczki jadły i jadły aż doszliśmy do takiego momentu, że trzeba było przewiesić poidła wyżej bo maluchy miały kłopot z piciem i wtedy mnie jakoś olśniło, że oboje strasznie szybko nabrali ciałka.Katrin86 pisze: wiecie co albo mi się wydaje albo Kropelek jest starszy niż to co wynika z papierów![]()
waga u Kariny z dnia 21 sierpnia: 400g
waga u mnie z dnia 18 września: 608 g i wielkości Czupurka sprzed jakiś 3 miesiecy
ja nie wiem, ale może faktycznie te gładkowłose prosiaczki są jakieś z natury większe niż te inne? a może w sklepach mówią to co im ślina na język przyniesie byle się tylko towaru pozbyć
Tola nasza rozetka niby w wieku 2lat a waży 650-700g i za pioruna nie mogę jej podtuczyć, bo je tyle co kot napłakał
przynajmniej Kropelek nie da sobie w kaszę dmuchać

Miałam to samo, takie z nich były maluszki, aż pewnego dnia naszła mnie refleksja - kiedy one urosły?KARINA2613 pisze:jak przywiozłam maluchy do domu to i jedno i drugie było takie maleńkie, że właśnie na dłoni się spokojnie mieściły futra i wtedy waga była gdzieś w okolicy 150-200g. potem prosiaczki jadły i jadły aż doszliśmy do takiego momentu, że trzeba było przewiesić poidła wyżej bo maluchy miały kłopot z piciem i wtedy mnie jakoś olśniło, że oboje strasznie szybko nabrali ciałka.

ja jestem ciekawa jakiej wielkości i wagi będą jak skończą rok czy dwa 
poza tym jak urodzone gdzies tam, a nie w znajomym nam miejscu, to wieku chyba za chiny nie będzie można dobrze określić :/

poza tym jak urodzone gdzies tam, a nie w znajomym nam miejscu, to wieku chyba za chiny nie będzie można dobrze określić :/
Ja parę dni po tym jak trafiła do mnie Tosia (jest z zoologa) to poszłam do weterynarza, więc mi mniej więcej określili wiek świnki, ale to też nie było jakieś bardzo trudne bo była maleńka 

wczoraj zajrzalam w kalendarz i wyszlo mi, ze moze byc miedzy mini 3-4 miesiace roznicy
w poniedzialek beda nowe zdjecia
dobrze, ze umowa na mobilny internet sie konczy i bedzie stacjonarny
juz wiem ktory stal sie amatorem maty lazienkowej, zwlaszcza w kolorze jedzenia lub zle docietej
- Kropelek
chyba zwirek zamienie na material bawelniany, np. stare reczniki
i mete lazienkowa dobrze docieta
jak narazie dobrze sie to sprawuje (nieluczac Kropelkowych zachciewajek :/)
co trzy dni do pralki na 95 stopni i jest ok (zwirek na wyczerpaniu w najgorszym momencie - czyt. przed mbp)
w poniedzialek beda nowe zdjecia

dobrze, ze umowa na mobilny internet sie konczy i bedzie stacjonarny

juz wiem ktory stal sie amatorem maty lazienkowej, zwlaszcza w kolorze jedzenia lub zle docietej

chyba zwirek zamienie na material bawelniany, np. stare reczniki

jak narazie dobrze sie to sprawuje (nieluczac Kropelkowych zachciewajek :/)

wczoraj wysmarowałam mate cebulą i chyba już mu niesmakuje