Ryan*, Lewis*, Alfie, Angelo*, Diablo, Shimmer* & kosze
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Ryan, Alfie,Diablo, Angelo & Lewis
Ja mam kufer ale czerwony. Narazie będzie musiał tam zamieszkać. Poluje na klatke 3 piętrowa dla tego brzdaca
- pour
- Miejscowość: Glasgow
- Kontakt:
Moj też czerwony dlatego nawet nie proponowalam
tylko jak tam kolowrotek zamocujesz?

- pour
- Kontakt:
W sumie teraz pomyslalam ze taki kuferek mozna zostawic na stale ale na gorze zamocować siatke odpinana i postawic go na boku. I chomik nie ucieknie, nie ma bata 

Ruby te klatki dla chomikow sa naprawde malutkie. Juz sprawdzalam.
Tak sobie pomyslalam, ze kupie uzywana klatke dla papug i zrobie mu tunele, drabinki, pieterka bo te klatki sa dosc wysokie.
A poki co kupilam siatke do ogrodu i taki plotek bardzo niziutki z czego zrobie mlodemu pieterka.
Tak sobie pomyslalam, ze kupie uzywana klatke dla papug i zrobie mu tunele, drabinki, pieterka bo te klatki sa dosc wysokie.
A poki co kupilam siatke do ogrodu i taki plotek bardzo niziutki z czego zrobie mlodemu pieterka.
- effcien
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Mój chomik miał podobną klatkę do tej na zdjęciu. Tylko kołowrotek nie był podwieszany na pięterku, ale o ścianę. Same piętra i kładki były zabezpieczone polipropylenem kanalikowym, żeby mu łapki nie wpadały między szczebelki.

W kuwecie były wióry, w środku miał 2 dimki i 2 kołowrotki. Był chyba zadowolony, bo biegał po całym swoim lokum jak oszalały.

W kuwecie były wióry, w środku miał 2 dimki i 2 kołowrotki. Był chyba zadowolony, bo biegał po całym swoim lokum jak oszalały.

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Coś takiego można zrobić samemu

Anya - troszkę chomików miałam (14) więc się jakby na nich znam :p Co do klatki, moim zdaniem albo większe akwa używane (często można np. na olx.pl znaleźć akwa 100x50 za półdarmo) albo duna alex 80cm:

Kołowrotek z tego co widzę, macie mniejszy niż 20cm, najlepszy by było 28cm (około 40-50zł w zależności od sklepu).
No i polecam także poczytać na e-chomik.pl
W razie jakichkolwiek pytań, pisz
Aktualnie są u mnie już ostatnie (kończę z chomikami, zaczynam ze świnkami) 2 chomiki roborek - 18g i syryjek - 173g, taka mała różnica :p

Kołowrotek z tego co widzę, macie mniejszy niż 20cm, najlepszy by było 28cm (około 40-50zł w zależności od sklepu).
No i polecam także poczytać na e-chomik.pl

W razie jakichkolwiek pytań, pisz

- pour
- Kontakt:
Kolowrotek napewno nie jest mniejszy niz 20 cm, sama wybieralam bo jestem na bieżąco w chomikach tez, mialam calkiem niedawno. Wiadomo ze im wiekszy tym lepszy, ale chomik jest puchaty i pewnie sie wydaje duzy w porownaniu, Na razie wystarczy a potem Ania pewnie i tak kupi jakis stojacy bo ten sie przypina do kratek.

Kolowrotek jest dobry na teraz. Wkurzajacy ale zmienie jak bede miala nowa klatke i jak mlody podrosnie.
Mam pytanie: Czy chomiki sie kiedys mecza bieganiem? Wypuscilam mlodego na pokoj, biegal jak szalony, przepychal na sile przezemnie zeby go puscic pod lozko. Po dlugim czasie wlozylam go do klatki a on od razu na kolowrotek. Potem mi uciekl z klatki znowu, pomimo, ze przymontowalam dookola klatki ogrodzenie. Nie wiem jak ten cwaniak wyszedl.